Quantcast

Ερντογάν: Οσοι εξακολουθούν να μην παίρνουν το μάθημά τους, δεν θα διστάσουμε να τους δώσουμε τις απαραίτητες απαντήσεις

Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων όπως υπερασπίζεται αυτά των Τούρκων, είπε ο Ταγιπ Ερντογάν με το πέρας της συνάντησής του με τον λεγόμενο «πρωθυπουργό» των κατεχομένων.

Είπε ακόμη ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εργάζεται για την ασφάλεια και τα δικαιώματα του ψευδοκράτους.

Σκληρή προειδοποίηση κατά της Κύπρου για την ανατ. Μεσόγειο απηύθυνε επίσης ο Ερντογάν αναφέροντας πως, «κανένα σχέδιο που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία ή την ΤΔΒΚ δεν μπορεί να υλοποιηθεί στην ανατ. Μεσόγειο», διαμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος, προειδοποιώντας παράλληλα ότι «όσοι εξακολουθούν να μην παίρνουν το μάθημά τους, δεν θα διστάσουμε να τους δώσουμε τις απαραίτητες απαντήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, η τουρκική προεδρία εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι αναμενόταν να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη της στενής συνεργασίας Τουρκίας και ψευδοκράτους, οι δραστηριότητες για τους υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.