Quantcast

Ευθεία επίθεση Ακσόι σε Δένδια: Δεν «πιάνουν» οι απειλές της Ελλάδας

Με μια προκλητική δήλωση απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, στον Νίκο Δενδια, με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτηρίζει αβάσιμες τις δηλώσεις Δένδια, τονίζοντας πως «οι διερευνητικές συνομιλίες σταμάτησαν το 2016 έπειτα από αίτημα της Ελλάδας. Ο ισχυρισμός ότι για αυτό ευθύνεται η Τουρκία έχει ως στόχο να παραπλανήσει την κοινή γνώμη».

Στη συνέχεια κάνει αναφορά στα Βαρώσια, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «είναι γελοίοι οι ισχυρισμοί ότι οι άνθρωποι που κολυμπούν στην περιοχή παραβιάζουν τη διεθνή ασφάλεια και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Ο Ακσόι δηλώνει ότι «οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν θα έχουν αποτέλεσμα» και καταλογίζει στην Ελλάδα έλλειψη ειλικρίνειας, καθώς «η Ελλάδα, αφενός, λέει ότι είναι έτοιμη να συζητήσει μαζί μας, αφετέρου συνεχίζει να εμπλέκεται σε ενέργειες και δραστηριότητες που αυξάνουν την ένταση».

Ο Ακσόι αναφέρεται ακόμα στην τουρκική NAVTEX που ανακοινώθηκε για την 28η Οκτωβρίου ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο, υποστηρίζοντας πως αποτελεί «απάντηση» στην ελληνική NAVTEX για τις 29 Οκτωβρίου, που παραβιάζει τη συμφωνία του 1988.