Quantcast

Φάουτσι: Δεν αποκλείω ο κορωνοϊός να προέρχεται από διαρροή σε εργαστήριο της Ουχάν - ΒΙΝΤΕΟ

Σε νέες δηλώσεις του ο Αντονι Φάουτσι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο κορωνοϊός να προέρχεται από διαρροή σε εργοστάσιο. Αμεση ήταν η αντίδραση από τον Ντόναλντ Τραμπ

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο κορονοϊός να προέρχεται από διαρροή σε εργαστήριο, ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος Αντονι Φάουτσι, ο οποίος σε δηλώσεις του στο κανάλι MSNBC ανέφερε πως «δεν μπορώ να εγγυηθώ για όσα έχουν συμβεί στο εργαστήριο ιολογίας της Ουχάν». Ο Φάουτσι τόνισε πως είναι «πιο πιθανό» ο ιός να μεταπήδησε από τα ζώα στους ανθρώπους, και σημείωσε πως ακόμη δεν γνωρίζουμε ποια είναι η προέλευσή του. Ο τέως Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε άμεσα στις δηλώσεις Φάουτσι καλώντας τον να δώσει απαντήσεις.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε να ξεκινήσουν έρευνες προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση του κορονοϊού και το εάν αυτός ξέφυγε από εργαστήριο, δίνοντας μάλιστα στις μυστικές υπηρεσίες χρονική προθεσμία 90 ημερών για να υποβάλλουν την έκθεσή τους.

Ο Φάουτσι επανήλθε στο θέμα με νέες του δηλώσεις στο MSNBC την Πέμπτη έπειτα από τον σάλο που ξέσπασε με τη διαρροή των mail που ο ίδιος  έλαβε και έστειλε στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.  Ο Φάουτσι παραδέχτηκε πως «δεν μπορεί να εγγυηθεί για όλα όσα έχουν συμβεί στο εργαστήριο ιολογίας της Ουχάν», σημειώνοντας πως «χρειάζεται να παρατηρεί κανείς τη σύνδεση αλλά και τα στοιχεία ότι υπάρχει κάτι άλλο, όπως μια διαρροή εργαστηρίου. Αυτές είναι ανοιχτές πιθανότητες. Ίσως να μην ανακαλύψουμε ποτέ τι πράγμα είναι αυτό».

Σχολιάζοντας τους επικριτές του επί διακυβέρνησης Τραμπ, ο Φάουτσι ανέφερε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που, για κάποιον λόγο, με μισούν για αυτό που έκανα στην περίοδο της διακυβέρνησης Τραμπ… Δεν στρεφόμουν, όμως, με κανέναν τρόπο κατά του Τραμπ».

Έντονη αντίδραση από Τραμπ

Οι νέες δηλώσεις Φάουτσι προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος καλεί τον Φάουτσι να δώσει απαντήσει μέσω διαρροής που μοίρασε σε ΜΜΕ.

«Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν από τον Δρ Φάουτσι. Η χρηματοδότηση της Wuhan από τις ΗΠΑ ξεκίνησε ανόητα από την κυβέρνηση Ομπάμα το 2014, αλλά τελείωσε υπό την κυβέρνηση Τραμπ. Όταν το άκουσα, είπα αμέσως “όχι. Τι γνώριζε ο Δρ Φάουτσι σχετικά με την έρευνα «gain of function» και από πότε το γνώριζε;», ανέφερε αρχικά στη δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος.

Σε ένα δεύτερο ηλεκτρονικό του μήνυμα, προσθέτει:«Τώρα όλοι, ακόμη και ο λεγόμενος "εχθρός", αρχίζουν να λένε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είχε δίκιο για τον ιό της Κίνας, ο οποίος προέρχεται από το εργαστήριο της Wuhan. Η αλληλογραφία μεταξύ του Δρ. Φάουτσι και της Κίνας αποτελεί ισχυρή απόδειξη για να την αγνοήσει ο καθένας. Η Κίνα πρέπει να πληρώσει δέκα τρισεκατομμύρια δολάρια στην Αμερική και στον κόσμο, για τον θάνατο και την καταστροφή που προκάλεσαν!».