Quantcast

Φίλης: Ο Τραμπ «χτίζει» τρίτο πόλο στις ΗΠΑ - Ζήτημα χρόνου η καθαίρεσή του - ΒΙΝΤΕΟ

«Ότι συνέβη χθες είναι κόντρα στη λογική και τον νόμο» ανέφερε ο αναλυτής διεθνών θεμάτων του ΑΝΤ1, Κωνσταντίνος Φίλης, αναφορικά με την εισβολή στο Καπιτώλιο των υποστηρικτών του Τραμπ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Το πρώτο στοιχείο από τα χθεσινά γεγονότα είναι ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει επιλέξει τον τελευταίο μήνα να πάει κόντρα στη λογική και τον νόμο. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι: πρώτον η παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, διότι δεν κατάφερε να κρίνει ως νοθευμένες τις εκλογές, δεύτερον η προτροπή του Τραμπ σε αξιωματούχο της Τζιόρτζια να βρει 12.000 ψήφους για να μπορέσει να περάσει τον Μπάιντεν και τρίτον το χθεσινό οξύμωρο, που ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρισκόταν έξω από το Καπιτώλιο και ενθάρρυνε τους υποστηρικτές του να αντιδράσουν στην επικύρωση των αποτελεσμάτων, την ώρα που ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ βρισκόταν μέσα στο Καπιτώλιο και προσπαθούσε να βάλει μία τάξη και να μαζέψει τα ασυμμάζευτα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

Και συνέχισε: "Το δεύτερο στοιχείο που έχει αξία είναι η ανικανότητα των δυνάμεων ασφαλείας. Η αλήθεια είναι ότι το Καπιτώλιο είναι κατά τέτοιο τρόπο δομημένο, ώστε μόνο αν όσοι διαδήλωναν βρίσκονταν 2 με 3 τετράγωνα μακριά δεν θα μπορούσαν να βρεθούν εντός του Καπιτωλίου. Δεν έγινε η κατάλληλη προετοιμασία παρ' όλο υπήρχαν πληροφορίες".

"Το τρίτο στοιχείο που είναι και ανησυχητικό σχετίζεται με τη ριζοσπαστικοποίηση μερίδας του πληθυσμού και μάλιστα μιλάμε για τις ΗΠΑ, όπου ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού κατέχει και όπλα. Βέβαια όλα αυτά έχουν πλήξει το γόητρο των Ηνωμένων Πολιτειών" τόνισε ο κ. Φίλης.

"Χθες οι Ρώσοι, οι Κινέζοι, οι Τούρκοι και άλλες τέτοιες δυνάμεις δεν μπορούσαν παρά χαιρέκακα να επιχαίρουν για ότι συνέβη στις ΗΠΑ" ανέφερε ο αναλυτής διεθνών θεμάτων του ΑΝΤ1. "Ο Τραμπ πιστεύω ότι θα επιχειρήσει να δημιουργήσει έναν τρίτο πόλο στις ΗΠΑ, ο οποίος θα είναι δεξιότερα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος" τόνισε ο κ. Φίλης, ενώ ανέφερε πως θεωρεί ότι η καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ είναι ζήτημα χρόνου.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1: