Quantcast

G7 προς Ταλιμπάν: Σταματήστε να περιορίζετε τα δικαιώματα των γυναικών

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά (G7) δήλωσαν σήμερα ότι οι αυξανόμενοι περιορισμοί που επιβάλλουν οι Ταλιμπάν στα δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών στο Αφγανιστάν απομονώνουν τη χώρα.

«Με αυτά τα μέτρα, οι Ταλιμπάν απομονώνονται περαιτέρω από τη διεθνή κοινότητα», δήλωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 και ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε κοινή ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Γαλλία, οι ΥΠΕΞ της Ομάδας των Επτά κάλεσαν τους Ταλιμπάν να αναλάβουν επείγουσα δράση για την άρση των περιορισμών για τις γυναίκες και τα κορίτσια και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι κατέλαβαν στην εξουσία τον Αύγουστο, διέταξαν το Σάββατο τις γυναίκες να φορούν σε δημόσιους χώρους μπούρκα, σε ένα ακόμη βήμα προς την προηγούμενη σκληροπυρηνική κυριαρχία τους.

Νωρίτερα σήμερα έγινε εεπίσης γνωστό ότι οι αρχές των Ταλιμπάν στην πόλη Χεράτ του δυτικού Αφγανιστάν απαγόρευσαν σε άνδρες και γυναίκες να τρώνε μαζί σε εστιατόρια, ακόμη και αν είναι παντρεμένοι