Quantcast

Γαλλία: Αστυνομικός χτυπάει και ρίχνει αναίσθητο διαδηλωτή στο Παρίσι - Βίντεο

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού δήλωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για το συμβάν.

Ένας διαδηλωτής έπεσε αναίσθητος στο έδαφος μετά από ξυλοδαρμό του από αστυνομικό το βράδυ της Δευτέρας στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων που γίνονται εναντίον του σχεδίου του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης στα 64 έτη.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι ο διαδηλωτής παρέμεινε αναίσθητος για περίπου πέντε λεπτά μετά το χτύπημα που δέχθηκε με τον αστυνομικό να απομακρύνεται, όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Δείτε το βίντεο από το Reuters:

Οργή για το συνταξιοδοτικό 

Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, που προβλέπει την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη, υιοθετήθηκε οριστικά χθες, Δευτέρα, μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 49.3 του Συντάγματος που παρακάμπτει την ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση και αφού η κυβέρνηση επέζησε των προτάσεων μομφής εναντίον της.

Χθες το βράδυ διαδηλωτές βγήκαν και πάλι στους δρόμους πολλών πόλεων της Γαλλίας, ανατρέποντας και πυρπολώντας κάδους απορριμμάτων, υψώνοντας οδοφράγματα, ρίχνοντας αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων της τάξης.

Οι ίδιες σκηνές έντασης κυριάρχησαν σε πόλεις όπως η Λιόν, η Νάντη, η Ρεν ή το Στρασβούργο, όπου περίπου 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν, σύμφωνα με τις αρχές.

«Τον Λουδοβίκο τον 16ο τον αποκεφαλίσαμε, Μακρόν, θα το ξανακάνουμε», φώναζαν οι διαδηλωτές στη Λίλ.

Στο Παρίσι, λίγο μετά τα μεσάνυκτα 171 άνθρωποι είχαν συλληφθεί, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν την αστυνομία να ρίχνει δακρυγόνα και να επιτίθεται στους διαδηλωτές σε πολλές πόλεις, με αστυνομικούς σε μοτοσικλέτες να χτυπούν διαδηλωτές.

Αυτό ώθησε τον ειδικό εισηγητή για την Ελευθερία του Συνέρχεσθαι Κλεμάν Βουλ να επισημάνει στο Twitter ότι η αστυνομία θα πρέπει να αποφεύγει να κάνει χρήση υπερβολικής βίας.