Quantcast

Γαλλία: Η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν είναι επαρκής για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού

Τα νέα στελέχη του κορωνοϊού κυκλοφορούν ευρύτερα κάθε εβδομάδα και μια αυστηρότερη απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα δεν έχει καταφέρει να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ολιβιέ Βεράν σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος είπε ακόμη πως η πίεση στο σύστημα υγείας αυξάνεται με περίπου το 60% των κλινών μονάδων εντατικής θεραπείας να είναι κατειλημμένες από ασθενείς με κορωνοϊό και τη Γαλλία να βρίσκεται τώρα κοντά στο σημείο να πρέπει να μεταφέρει ασθενείς από μια περιφέρεια σε άλλη προκειμένου να ελαφρύνει την πίεση σε ορισμένα νοσοκομεία.

Ο Βεράν είπε πως τα νέα στελέχη του ιού - κυρίως το βρετανικό νέο στέλεχος - κυκλοφορούν ενεργά στη Γαλλία και πως ο αριθμός των ασθενών που έχουν μολυνθεί με αυτά έχει αυξηθεί από περίπου 500 την ημέρα στις αρχές Ιανουαρίου σε τουλάχιστον 2.000 ημερησίως σήμερα.

«Θεωρούμε αυτά τα νέα στελέχη ως νέους ιούς - πρέπει να αποφύγουμε μια πανδημία μέσα στην πανδημία», δήλωσε ο Βεράν.

Χθες, Τετάρτη, η Γαλλία κατέγραψε σχεδόν 27.000 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις COVID-19, η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση μολύνσεων από τα μέσα Νοεμβρίου, όταν η Γαλλία βρισκόταν σε δεύτερο λοκντάουν.

Στο μεταξύ, η Υπηρεσία Υγείας της περιφέρειας Ο-ντε-Φρανς στη βόρεια Γαλλία ανακοίνωσε ότι μεταθέτει για την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου τους εμβολιασμούς με την πρώτη δόση εμβολίων κατά της COVID-19 που είχαν προγραμματισθεί για τις αρχές Φεβρουαρίου λόγω των περιορισμένων εφοδίων σε εμβόλια της Pfizer.

Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όσοι έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου τον Ιανουάριο θα μπορέσουν να λάβουν τη δεύτερη δόση.