Quantcast

Γαλλία: Η Εθνοσυνέλευση επέβαλε, λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς, δεκαπενθήμερη αποβολή στον ακροδεξιό βουλευτή ντε Φουρνάς

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση φώναξε «Γυρίστε πίσω στην Αφρική» σε έναν μαύρο συνάδελφό του της αριστεράς.

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση επέβαλε την ποινή της δεκαπενθήμερης αποβολής από τις εργασίες της στον ακροδεξιό βουλευτή Γκρεγκουάρ ντε Φουρνάς, ο οποίος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση φώναξε «Γυρίστε πίσω στην Αφρική» σε έναν μαύρο συνάδελφό του της αριστεράς, ο οποίος είχε θέσει μια ερώτηση σχετική με τη μετανάστευση.

Την απόφαση υιοθέτησε σήμερα με ομοφωνία το Προεδρείο της Εθνοσυνέλευσης, η πρόεδρος της οποίας είχε διακόψει χθες τη συνεδρίαση μετά την αναταραχή που προκάλεσε η «προτροπή» του Γκρεγκουάρ ντε Φουρνάς.

Η κυβέρνηση και η συμμαχία της αριστεράς την χαρακτήρισαν απαράδεκτη, ρατσιστική προσβολή. Η ακροδεξιά από την άλλη υποστήριξε ότι ο βουλευτής Γκρεγκουάρ ντε Φουρνάς δεν απευθυνόταν στον επερωτώντα βουλευτή, τον Κάρλος Μαρτέν Μπιλόνγκο, αλλά στους μετανάστες που βρίσκονται πάνω σε πλοίο μη κυβερνητικής οργάνωσης και αναζητούν «ασφαλές λιμάνι» για να αποβιβαστούν.

Ο Γκρεγκουάρ ντε Φουρνάς είναι μέλος του Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λεπέν και το κόμμα του ισχυρίστηκε ότι δεν είπε κάτι κακό.