Quantcast

Γαλλία-κορωνοϊός: Εστία της παραλλαγής Δέλτα σε περιοχή της Γαλλίας μεταξύ των φιλάθλων που επέστρεψαν από την Ουγγαρία

Η περιφερειακή αρχή των Βοσγίων στην ανατολική Γαλλία ανακοίνωσε τον εντοπισμό εστίας εννέα κρουσμάτων της παραλλαγής Δέλτα της Covid-19 μεταξύ φιλάθλων, μελών της πορτογαλικής κοινότητας που επέστρεψαν από την Ουγγαρία όπου παρακολούθησαν αγώνα της Πορτογαλίας στο πλαίσιο του Euro 2020.

«Εστία της ινδικής παραλλαγής εντοπίσθηκε μεταξύ των κατοίκων της περιοχής Λε Τιγιό και Φρες-συρ-Μοζέλ, με εννέα κρούσματα», που έχουν μέχρι στιγμής εντοπισθεί, αναφέρεται σε ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής.

Για τους εννέα διαπιστώθηκε ότι έχουν προσβληθεί από την παραλλαγή Δέλτα μία εβδομάδα μετά την επιστροφή τους στην Γαλλία.

Η ομάδα της Πορτογαλίας αντιμετώπισε την ομάδα της Γαλλίας στο γήπεδο Puskas Arena της Βουδαπέστης στις 23 Ιουνίου (2-2).

Η περιφερειακή αρχή δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ότι, όπως φαίνεται, οι εννέα προσβλήθηκαν κατά το ταξίδι τους στην Ουγγαρία.

Το Puskas Arena είναι το μόνο γήπεδο της διοργάνωσης τους Euro που χρησιμοποιήθηκε με πληρότητα 100% και η χρήση μάσκας ήταν προαιρετική.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση δωρεάν διαγνωστικών τεστ και εμβολιασμού χωρίς ραντεβού για να αποφύγουν την διασπορά της παραλλαγής Δέλτα στην περιοχή τους, που βρίσκεται κοντά στην Γερμανία και την Ελβετία.

«Είδαμε ανησυχητικές σκηνές στα στάδια της Ουγγαρίας, όπου δεν υπήρχαν περιορισμοί πληρότητας (...) Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί (...) Η πανδημία δεν έχει τελειώσει», δήλωσε σήμερα στο δίκτυο France 2 ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον.