Quantcast

Γάλλος υπουργός Υγείας: Πολύ νωρίς για άρση των απαγορευτικών μέτρων

“Eίναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για την άρση των περιοριστικών μέτρων», δήλωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν, προσπαθώντας να βάλει τέλος στις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει την σταδιακή λήξη των απαγορεύσεων. 

Ο υπουργός αποκάλυψε πως μέσα στην εβδομάδα ίσως ο Μακρόν, ίσως ο πρωθυπουργός του ίσως και οι δυο μαζί αναμένεται να απευθυνθούν στους Γάλλους και μεταξύ άλλων θα δώσουν διευκρινήσεις επί του θέματος.

«Δεν πρέπει να μιλάμε πολύ για την άρση, διαφορετικά έχουμε την εντύπωση πως η επιδημία τελείωσε. Είμαστε ακόμα σε φάση επιδείνωσης. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για άρση», δήλωσε ο υπουργός.

«Ο πρωθυπουργός είπε πάνω απ όλα ότι δεν τίθεται θέμα άρσης των περιοριστικών μέτρων. Είπε ότι καταλάβαινε την ανησυχία και τα ερωτήματα των Γάλλων, ήταν πολύ ξεκάθαρος ο πρωθυπουργός» είπε ο Βεράν. 

Για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας ανέφερε: «Ισως, λέω ίσως γιατί υπάρχουν επιστημονικές αρχές, εθνικές όπως η ιατρική ακαδημία, ορισμένες παγκόσμιες επιστημονικές αρχές στη Γερμανία, Ισπανία ή Αυστρία για παράδειγμα που συνιστούν στο εξής γιατί δεν ήταν έτσι αρχικά να εξοπλιστεί ο καθένας με μια μάσκα όταν θα γίνει άρση των περιοριστικών μέτρων όταν ο κόσμος κυκλοφορεί έξω».