Quantcast

Γερμανία: Δεν αποκλείει κλιμάκωση μέτρων για ανεμβολίαστους ο διευθυντής της καγκελαρίας Χ. Μπράουν

Ο διευθυντής της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν (CDU) κατέστησε σαφές ενόψει της μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές εποχής αλλά και του φθινοπώρου ότι δεν απαιτείται μεν προς το παρόν η λήψη αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων για τους εμβολιασμένους, αλλά αυτό δεν ισχύει για τους μη εμβολιασμένους.

Αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στα νοσοκομεία, καθώς επίσης και από ένα ενδεχόμενο υψηλό ποσοστό μόλυνσης στα σχολεία.

«Στην περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης, το επίπεδο κλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, δηλαδή απαγόρευσης εισόδου σε εσωτερικούς χώρους και συμμετοχή σε εκδηλώσεις για μη εμβολιασμένους και αναρρώσαντες (2G) δεν μπορεί κατ 'αρχάς να αποκλειστεί. Αλλά αυτό θα συμβεί μόνο όταν δούμε σημάδια υπερφόρτωσης στο σύστημα υγείας και κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει προς το παρόν. Η Δανία επωφελήθηκε πάντως από τα ποσοστά εμβολιασμού», είπε ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός σε συνέντευξή του σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου RΤL.

«Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά την κατάσταση στα νοσοκομεία. Εάν ακυρώνονται οι χειρουργικές επεμβάσεις εμβολιασμένων ατόμων επειδή τα κρεβάτια των νοσοκομείων πρέπει να παραμένουν ελεύθερα για πρόσθετους ασθενείς με κορωνοϊό, τότε θα πρέπει επίσης να θέσει κανείς το ερώτημα εάν είναι αναγκαία η λήψη περαιτέρω περιοριστιών μέτρων για ανεμβολίαστους πολίτες. Ωστόσο, το ποσοστό μόλυνσης έχει σταθεροποιηθεί αυτή τη στιγμή κάπως», κατέληξε ο Μπράουν.