Quantcast

Γερμανία: Η συγκλονιστική ιστορία με τη μητέρα που σκότωσε τα τρία παιδιά της

Σκότωσε τα βρέφη της με τον ίδιο τρόπο μέσα σε μια πενταετία.

Όλα ξεκίνησαν το 2009, όταν ένα αγοράκι, ο Ντένις πέθανε ξαφνικά στο κρεβάτι του με την μητέρα να βρίσκει το άψυχο κορμάκι του. Ίσως κανείς να μην έδινε σημασία, αν σε παρόμοιες συνθήκες δεν είχαν πεθάνει και τα δύο αδελφάκια του.

Αυτή η «σύμπτωση» προκάλεσε το ενδιαφέρον των αρχών για να ερευνήσουν την υπόθεση εξονυχιστικά.

Η μητερά του Ντένις, η Ναταλία Μ. είχε υποστηρίξει πως είχε αποσυνδέσει το μόνιτορ που είχε σχεδιαστεί για να παρακολουθεί την αναπνοή του προκειμένου να τον ταϊσει. Όπως μετέδωσε το MEGA, η Ναταλία Μ. αργότερα ξύπνησε το βράδυ και είδε το βρέφος χωρίς τις αισθήσεις του. 

Όπως ανέφερε, ξύπνησε τον σύζυγό της, έκαναν προσπάθειες ανάνηψης… αλλά μάταια.

 

Πριν τον Ντένις, είχαν προηγηθεί η Κατερίνα που ήταν 2 εβδομάδων και ο Ντάνιελ που ήταν σχεδόν 6 εβδομάδων. Και τα τρία βρέφη πέθαναν αιφνιδιαστικά μέσα σε μια πενταετία από το 2004 έως το 2009 με τον ίδιο τρόπο, ασφυξία. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν αν ήταν σύμπτωση ή ανθρωποκτονία.

«Ένας θάνατος βρέφους μπορεί να συμβεί. Δεύτερος θάνατος βρέφους είναι εξαιρετικά ύποπτος αλλά ο τρίτος είναι απόδειξη ανθρωποκτονίας» τόνισε ο καθηγητής Ράινχαρντ Μπετμάγιερ. «Ήταν αδιανόητο για εμάς ότι μια μητέρα θα μπορούσε να σκοτώσει τα τρία μωρά της» πρόσθεσε ο επικεφαλής Εγκληματολογικού Ρασίντ Βουαρούντι. «Το τρίτο παιδί θα μας έδειχνε πως πέθαναν τα άλλα παιδιά» υπογράμμισε ο επιθεωρητής Πίτερ Κράαφτ.

Η υπόθεση πήγε στο Aνθρωποκτονιών, που ξεκίνησε διακριτικά έρευνα με τους γονείς να συνεργάζονται άψογα και μάλιστα να λένε πως μετά από τρία νεκρά παιδιά θέλουν να ξαναγίνουν γονείς.

«Οι γονείς μου είπαν ότι θέλουν να κάνουν κι άλλα παιδιά. Έτσι τους είπα σε καμία περίπτωση» συμπλήρωσε ο Κράαφτ. Η ιατροδικαστική έρευνα γίνεται ακόμα πιο λεπτομερής όμως βγαίνει άκαρπη. «Στην πραγματικότητα δεν διαπιστώσαμε εγκληματική ενέργεια σε καμία από τις τρεις περιπτώσεις» πρόσθεσε ο Βουαρούντι.

«Αν δεν μπορούσαμε να αποδείξουμε την ανθρωποκτονία, θέλαμε τουλάχιστον ν’ αποκλείσουμε τον θάνατο από φυσικά αίτια» υποστήριξε ο Μπετμάγιερ. 

Έτσι, ύστερα από γονιδιακό έλεγχο αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε κανένα κληρονομικό πρόβλημα με τις Αρχές πάντως να μην μπορούν να κατηγορήσουν ανοιχτά δύο γονείς. «Δεν μπορώ να κατηγορήσω ευθέως τους γονείς λέγοντας “σύμφωνα με τις στατιστικές εσείς σκοτώσατε τα παιδιά σας”. Δεν πάει έτσι» συμπλήρωσε ο Κράαφτ.

Οι άκαρπες έρευνες και ο ρόλος του ντετέκτιβ

Χρειάστηκε λοιπόν να περάσουν δύο χρόνια άκαρπων ερευνών, όταν ένας ντετέκτιβ κατηγόρησε ευθέως την μητέρα. «Την κατηγόρησα και της είπα ότι πιστεύω ότι ο σύζυγός της και η ίδια εμπλέκονται στη δολοφονία των παιδιών» υποστήριξε ο Βουαρούντι.

Δεν πίστευε στ’ αυτιά του όταν άκουσε την αποστομωτική της απάντηση. «Ο σύζυγος μου δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Ήμουν ολομόναχη» ήταν η απάντησή της. Η 32χρονη Νατάλια «σπάει» και περιγράφει λεπτομερώς και χωρίς ίχνος μεταμέλειας πως έπνιξε τα παιδιά της.

«Έκλεισε το στόμα των παιδιών με το πανάκι για τα σάλια κρατώντας ταυτόχρονα τη μύτη τους περιμένοντας να πεθάνουν» ανέφερε ο Μίες. Τον Μάρτιο του 2012, οχτώ χρόνια μετά τον θάνατο του πρώτου παιδιού της, καταδικάζεται μόνο σε 13 χρόνια φυλάκισης και για τις τρεις δολοφονίες.

«Θεωρήσαμε υπερβολική την επιείκεια που επέδειξε το δικαστήριο στη Νατάλια» συμπλήρωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας. Ζητούν έφεση και η δίκη ξαναρχίζει ένα χρόνο αργότερα με τους εφέτες να αποφασίζουν την ισόβια κάθειρξη μιας μάνας που σκότωσε τα τρία της παιδιά χωρίς να την καταλάβει κανείς.