Quantcast

Γερμανία: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι «υπό έλεγχο», δηλώνει ο πρωθυπουργός Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ κάλεσε τους πολίτες να έχουν εμπιστοσύνη στις αρχές ενόψει νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Γερμανία.

«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», δήλωσε ο Λάσετ στην εφημερίδα “Bild”. «Οι αρχές κάνουν τώρα ό,τι κάνουν παντού, δηλαδή ακολουθούν τις αλυσίδες από τις οποίες θα μπορούσε να έχει προέλθει ο ιός και με την οποία ήλθε σε επαφή ο ασθενής», είπε αναφερόμενος σε ασθενή με επιβεβαιωμένη λοίμωξη με τον Cov-19 στην περιοχή Χάινσμπεργκ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

«Αποφασιστικής σημασίας είναι το γεγονός ότι λαμβάνουμε τώρα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας τα οποία χρειάζονται οι πολίτες σε αυτή τη χώρα», πρόσθεσε. «Υπάρχουν σαφείς κανόνες όσον αφορά τις διαδικασίες μεταξύ των αρχών σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, κρατιδίων και σε ομοσπονδιακό επίπεδο».

Ο Λάσετ επαίνεσε επίσης τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας Γενς Σπαν, ο οποίος υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Λάσετ για την προεδρία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU): «Αυτά που συζήτησαν οι ευρωπαίοι υπουργοί Υγείας στη Ρώμη χθες είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Πιστεύω, επίσης, ότι ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας ενεργεί με μεγάλη σύνεση στο θέμα αυτό. Έχω εμπιστοσύνη σε ό,τι πράττει ο υπουργός και οι υγειονομικές αρχές», τόνισε ο Λάσετ.