Quantcast

Γερμανία: Ο αντιπρόεδρος του SPD Κιούνερτ αυξάνει την πίεση στον Ζέεχοφερ για να βοηθήσει τους πρόσφυγες της Μόριας

Ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) και απερχόμενος πρόεδρος της Νεολαίας του κόμματος, Κέβιν Κιούνερτ ζήτησε από τον ομοσπονδιακό Υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ να παραιτηθεί εάν δεν αλλάξει τη θέση του σχετικά με το ζήτημα της υποδοχής προσφύγων από τη Μόρια.

«Το SPD έδωσε στους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές 48 ώρες διορία για να προβληματιστούν και να παρουσιάσουν πρακτικές προτάσεις για τον τερματισμό της δυστυχίας», δήλωσε ο Κιούνερτ σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Rheinische Post».

Από τον Χριστιανοκοινωνιστή (CSU) ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ ζήτησε «να εγκαταλείψει επιτέλους την απαγόρευση υποδοχής προσφύγων από μεμονωμένα κρατίδια  ή δήμους που μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν. Διαφορετικά, πρέπει να παραχωρήσει το αξίωμά του σε κάποιον που να είναι πρόθυμος να εκπληρώσει τα καθήκοντά του προς το συμφέρον των ανθρώπων που έχουν ανάγκη», όπως είπε.

Αναφερόμενος, τέλος, στις συνθήκες οι οποίες επικρατούν σε πολλούς ευρωπαϊκούς καταυλισμούς  προσφύγων, ο Κιούνερτ τις χαρακτήρισε «ντροπή για όλους τους Ευρωπαίους. Μετά την πρόσφατη επιδείνωση της κατάστασης στη Μόρια, ισχύει περισσότερο από όσο ποτέ το ρητό: Όποιος τολμά να αποστρέφει το βλέμμα του είναι ένοχος», τόνισε.