Quantcast

Γερμανία: Μαραθώνια σύσκεψη της Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων για λήψη επιπλέον μέτρων για τον κορωνοϊό

Με έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των συμμετεχόντων συνεχίζεται εδώ και έξι ώρες η σύσκεψη της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων, προκειμένου να αποφασιστούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί ως τώρα και μεταδίδονται από τα γερμανικά ΜΜΕ, συμφωνήθηκε ότι στο εξής σε περιοχές με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων οι συμμετέχοντες σε ιδιωτικές εορτές μπορεί να είναι το πολύ δέκα και να προέρχονται από έως και δύο διαφορετικά νοικοκυριά.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο (dpa), ως όριο για την ενεργοποίηση του κανονισμού αποφασίστηκε η διαπίστωση 50 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών. Σε αυτή την περίπτωση, θα επιβάλλεται ακόμη αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεων γαστρονομίας. Η διεύρυνση ωστόσο της υποχρέωσης χρήσης μάσκας θα εφαρμόζεται όταν διαπιστωθούν 35 νέα κρούσματα, αντί για 50 που ήταν μέχρι τώρα το αντίστοιχο όριο.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα BILD, το δυσκολότερο θέμα στην αποψινή συζήτηση είναι η απαγόρευση διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία για επισκέπτες που προέρχονται από «περιοχές κινδύνου». Κατά του μέτρου έχουν μέχρι τώρα τοποθετηθεί οι επικεφαλής τουλάχιστον πέντε κρατιδίων, στηρίζοντας το σχετικό αίτημα του Πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας 'Αρμιν Λάσετ (CDU).