Γκάνα: Απελευθερώθηκαν δύο Καναδέζες φοιτήτριες που είχαν πέσει θύματα απαγωγής

Δύο Καναδέζες φοιτήτριες που είχαν πέσει θύματα απαγωγής την προηγούμενη εβδομάδα στο Κουμάσι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γκάνας, απελευθερώθηκαν σήμερα το πρωί, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας διεξήγαγαν μια επιχείρηση τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2019 και διέσωσαν με επιτυχία τις δύο Καναδέζες που είχαν απαχθεί στην περιοχή Ασάντι», ανακοίνωσε ο υπουργός Ενημέρωσης της Γκάνας Κότζο Οπόνγκ Ενκρουμάχ, διαβεβαιώνοντας «τους πολίτες της Γκάνας και τους τουρίστες» ότι είναι πάντα «ασφαλείς».

Οι φοιτήτριες του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Κουμάσι, ηλικίας 19 και 20 ετών, απήχθησαν την Τρίτη γύρω στις 8 το βράδυ, μόλις βγήκαν από ένα ταξί που τις μετέφερε σε μια λέσχη γκολφ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Ντέιβιντ Εκλού. Μέσα στο όχημα βρισκόταν και μια τρίτη νεαρή γυναίκα, η οποία δεν πρόλαβε να βγει έξω και γλίτωσε. "Όταν ο οδηγός της Uber αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, συνέχισε την πορεία του με την τρίτη πελάτισσα" η οποία επικοινώνησε με τις αρχές και ανέφερε την απαγωγή, εξήγησε ο Εκλού.

Οι δύο νεαρές γυναίκες είναι εθελόντριες της Youth Challenge International, μιας καναδικής οργάνωσης που εδρεύει στο Τορόντο.

Τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει πολλές απαγωγές για λύτρα στην Γκάνα, «ένα φαινόμενο που πλήττει τους Νιγηριανούς αδελφούς μας αλλά εμείς δεν το γνωρίζαμε μέχρι τώρα», είχε δηλώσει στα τέλη Απριλίου ο πρόεδρος Νάνα Ακούφο-Άντο.

Εξάλλου χθες Τρίτη το βράδυ η αστυνομία της Γκάνας ανακοίνωσε τη σύλληψη του προέδρου του πιο σημαντικού κόμματος της αντιπολίτευσης, του Σάμουελ Οφόσου- Αμπόφο επικεφαλής του Εθνικού Δημοκρατικού Κογκρέσου (NDC), εξηγώντας ότι είναι ύποπτος «ότι συνδέεται με διάφορες απαγωγές».