Quantcast

Η ανατριχιαστική περιγραφή του Τραμπ για τη δολοφονία Σουλεϊμανί: «Έχει ένα λεπτό για να ζήσει...»

Νέες λεπτομέρειες για την δολοφονική επιχείρηση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ κατά του Κασέμ Σουλεϊμανί, έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο με χορηγούς το βράδυ της Παρασκευής, στη Νότια Φλόριντα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στη δολοφονία του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή του Ιράν, που πυροδότησε μεγάλη ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών.

Όπως αναφέρει το CNN, ισχυρίστηκε ότι ο Σουλεϊμανί “έλεγε κακά πράγματα για τη χώρα μας” πριν από την επιχείρηση, γεγονός που τον οδήγησε να δώσει το “πράσινο φως” για τη δολοφονία του.

"Πόσο από αυτά τα σκ@τ@ πρέπει να ακούσουμε;" ρώτησε ο Τράμπ και συνέχισε: "Για πόσο ακόμη θα το ακούμε;". Ο Τραμπ δεν περιέγραψε μια “επικείμενη απειλή” που οδήγησε στην απόφαση του να σκοτώσει τον Σουλεϊμανί, τη δικαιολογία δηλαδή που χρησιμοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Αντίθετα, τον περιέγραψε ως έναν “γνωστό τρομοκράτη” ο οποίος “βρισκόταν στον κατάλογό μας” και “υποτίθεται ότι ήταν στη χώρα του” προτού ταξιδέψει σε άλλες περιοχές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος περιέγραψε με λεπτομέρεια, το ότι παρακολουθούσε από απόσταση τον Σουλεϊμανί να φτάνει στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης, όπου συναντήθηκε από τον Ιρακινό παραστρατιωτικό ηγέτη Αμπού Μαχντί αλ-Μουχάντις, ηγέτη της Χεζμπολάχ.

"Είναι μαζί, κύριε", θυμάται ο Τράμπ να του λένε οι αξιωματούχοι του στρατού. "Κύριε, έχουν δύο λεπτά και 11 δευτερόλεπτα για να ζήσουν. Δύο λεπτά και 11 δευτερόλεπτα, κύριε. Βρίσκονται σε θωρακισμένο όχημα. Κύριε, έχουν περίπου ένα λεπτό για να ζήσουν, 30 δευτερόλεπτα, 10, 9, 8 ... " "Τότε, ξαφνικά, έγινε έκρηξη", συνεχίζει ο Τραμπ. “Τέλος κύριε, σταματάμε τη μετάδοση”. Κι εγώ ρώτησα “πού είναι αυτός ο τύπος;”. Και αυτή ήταν η τελευταία φορά που άκουσα κάτι γι’ αυτόν”, συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στην ίδια συνάντηση, ο Τραμπ αστειεύτηκε και για τον σκύλο που τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση δολοφονίας του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, εκφράζοντας ένα... παράπονο ότι “έγινε πολύ διάσημος” και “του πιστώθηκαν περισσότερα πράγματα από ό,τι σε εμένα”.