Quantcast

Hγέτης Χεζμπολάχ: Το Ιράν έχει τη δυνατότητα να βομβαρδίσει το Ισραήλ με δύναμη και ορμή

Η Χεζμπολάχ έχει μειώσει τις δυνάμεις της στη Συρία δηλώνει ο Χασάν Νασράλα.

Η σιιτική παράταξη του Λιβάνου Χεζμπολάχ έχει μειώσει τις δυνάμεις της στη Συρία καθώς οι ένοπλες συγκρούσεις εκεί έχουν κοπάσει, δήλωσε την Παρασκευή ο ηγέτης του σιιτικού κινήματος Χασάν Νασράλα, σημειώνοντας ωστόσο ότι κάποιοι από τους μαχητές της Χεζμπολάχ θα παραμείνουν σε σημεία σε όλη την χώρα.

Η Χεζμπολάχ πολεμά στο πλευρό των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ και έχει διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο να επανακτήσει ο Σύρος πρόεδρος τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της συριακής επικράτειας.

«Δεν υπάρχουν περιοχές στη Συρία που έχουμε αποσύρει το σύνολο των δυνάμεων μας, αλλά δεν υπάρχει καμία ανάγκη ο αριθμός των δυνάμεων μας να παραμείνει ο ίδιος», τόνισε ο Νασράλα σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ Al Manar.

«Έχουμε μειώσει τις δυνάμεις μας με βάση τις ανάγκες της υπάρχουσας κατάστασης», σημείωσε.

Ο συριακός στρατός του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ συνέτριψε τις αντικαθεστωτικές συριακές δυνάμεις και τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με τη βοήθεια της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και ιρανικών παραστρατιωτικών οργανώσεων.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις κλιμακούμενες εντάσεις των τελευταίων εβδομάδων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, ο ηγέτης της σιιτικής παράταξης υποστήριξε ότι το Ισραήλ δεν θα παραμείνει «ουδέτερο» στην περίπτωση μιας σύρραξης μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης.

«Το Ιράν έχει τη δυνατότητα να βομβαρδίσει το Ισραήλ με δύναμη και ορμή», είπε. «Όταν οι Αμερικανοί καταλάβουν ότι ένας τέτοιος πόλεμος θα μπορούσε να εξαφανίσει το Ισραήλ από τον χάρτη, θα αλλάξουν γνώμη», προειδοποίησε.

«Η συλλογική μας ευθύνη στην περιοχή είναι να εργαστούμε για την αποτροπή ενός αμερικανικού πολέμου ενάντια στο Ιράν», δήλωσε, διαβεβαιώνοντας ότι η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν είχαν κανένα συμφέρον να ξεσπάσει σύγκρουση.

Τέλος ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον επιδιώκει να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με την Χεζμπολάχ χρησιμοποιώντας διαμεσολαβητές, παρά τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ εναντίον αξιωματούχων του σιιτικού κινήματος.