Quantcast

Ιερέας μπήκε στις φλόγες για να σώσει το Ακάνθινο Στεφάνι στην Παναγία των Παρισίων

Ρίσκαρε τη ζωή του και μπήκε μέσα στις φλόγες που κατάπιναν την Παναγία των Παρισίων για να σώσει το Ακάνθινο Στεφάνι του Ιησού και άλλους ανεκτίμητους θησαυρούς.

Ο λόγος για έναν ιερέα-ήρωα, τον πατέρα Φουρνιέ, ο οποίος αποτέλεσε μέρος της «ανθρώπινης αλυσίδας» που σχημάτισαν οι άνδρες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης ώστε, με αυτοθυσία, να σώσουν  από την πύρινη λαίλαπα τους θησαυρούς που βρίσκονταν μέσα στην Παναγία των Παρισίων, όπως αναφέρει η Sun.

Οι εκατομμύρια επισκέπτες που πηγαίνουν στη Notre Dame δεν έχουν επαφή με το στεφάνι, όμως, πρόκειται για ένα μοναδικό κειμήλιο. Έχει πάνω του περίπου 70 αγκάθια, περιβάλλεται από ένα χρυσό νήμα και βρίσκεται σε μια κρυστάλλινη λειψανοθήκη. Το ακάνθινο στεφάνι εκτίθεται μόνο τις Παρασκευές και κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, αλλά και τη Μεγάλη Παρασκευή.

Η δήμαρχος του Παρισιού, Άν Ινταλγκό ανάρτησε μία φωτογραφία στο Twitter και είπε ότι αστυνομικοί και διασώστες σχημάτισαν «ανθρώπινη αλυσίδα» για να σώσουν τα έργα τέχνης και τα θρησκευτικά κειμήλια, μεταξύ των οποίων το Ακάνθινο Στεφάνι και ο χιτώνας του Αγίου Λουδοβίκου.

«Το "Ακάνθινο Στεφάνι", ο χιτώνας του Σεντ Λουί και άλλα μεγαλειώδη έργα τέχνης βρίσκονται τώρα σε ασφαλές μέρος», έγραψε η Ινταλγκό.