Quantcast

Ινδία: Τουλάχιστον 13 νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου που μετέφερε τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων - Βίντεο

Ένα ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό του επιτελείου των ινδικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Μπιπίν Ραουάτ συνετρίβη σήμερα στο νότιο ινδικό κρατίδιο Ταμίλ Ναντού και κυβερνητική πηγή δήλωσε πριν από λίγο στο πρακτορείο Ρόιτερς πως έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον οι 13 από τους 14 επιβαίνοντες.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο στρατηγός, σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή.

Νωρίτερα η Ινδική Πολεμική Αεροπορία είχε ανακοινώσει μέσω του Twitter ότι «σε ένα (ρωσικό) ελικόπτερο Mi-17V5 της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF), στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Άμυνας, ο στρατηγός Μπιπίν Ραουάτ, συνέβη σήμερα ατύχημα κοντά στην Κουνούρ, στο Ταμίλ Ναντού».

«Διατάχθηκε έρευνα για να προδιοριστούν τα αίτια του δυστυχήματος», συνέχιζε η ανακοίνωση.

Ο στρατηγός Ραουάτ και η σύζυγός του βρίσκονταν μέσα στο αεροσκάφος μαζί με άλλα 12 άτομα και κατευθύνονταν προς το Κολέγιο Προσωπικού Υπηρεσιών Άμυνας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ανώτερος αξιωματικός του στρατού.

«Υπάρχουν τρεις ή τέσσερις τραυματίες στον τόπο του δυστυχήματος, αλλά δεν γνωρίζουμε την ταυτότητα των νεκρών», δήλωσε νωρίτερα ένας αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Κουνούρ.

«Ορισμένοι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι γύρω στα 20 πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται επιτόπου για να κατασβέσουν τη φωτιά που έχει εκδηλωθεί στα συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP