Quantcast

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε το διορισμό του συντηρητικού σκηνοθέτη Μάικλ Πακ στην ηγεσία της αμερικανικής υπηρεσίας για τα ΜΜΕ

Η Γερουσία ενέκρινε χθες το διορισμό του συντηρητικού σκηνοθέτη Μάικλ Πακ στην ηγεσία της αμερικανικής υπηρεσίας για τα χρηματοδοτούμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ των ΗΠΑ (U.S. Agency for Global Media), παρά τη διεξαγωγή έρευνας για το αν ο ίδιος κακοδιαχειρίστηκε κονδύλια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που διοικεί.

Ο Πακ είναι επιλογή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η Γερουσία επικύρωσε το διορισμό του με ψήφους 53-38, επί τη βάσει των κομματικών γραμμών.

Ο γερουσιαστής Τζο Μάντσιν ήταν ο μόνος Δημοκρατικός που ψήφισε υπέρ του διορισμού του Πακ, που επιλέχθηκε από τον πρόεδρο Τραμπ, πριν από δύο χρόνια, ενώ η υπηρεσία που διοικεί ελέγχει τα ΜΜΕ που δέχονται χρηματοδότηση από την αμερικανική κυβέρνηση. Μεταξύ αυτών και τη Φωνής της Αμερικής (VOA) που έχει δεχτεί επίθεση από τον Αμερικανό πρόεδρο για τον τρόπο με τον οποίο κάλυψε την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19 στις ΗΠΑ.