Quantcast

ΗΠΑ: Η κυβερνήτης του Μίσιγκαν στόχος απαγωγής - Kατηγορεί τον Τραμπ ότι ενθαρρύνει εξτρεμιστικές οργανώσεις

Η Δημοκρατική κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Ουίτμερ που αποτέλεσε στόχο απαγωγής από μέλη μιας πολιτοφυλακής, σύμφωνα με το FBI, κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι ενθαρρύνει εξτρεμιστικές οργανώσεις όπως τους «άρρωστους και εξαχρειωμένους άντρες» που «προετοιμαζόντουσαν να με απαγάγουν και πιθανόν να με σκοτώσουν», αναφέροντας ως παράδειγμα την άρνηση του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα να καταδικάσει τους υπέρμαχους της ανωτερότητας της λευκής φυλής στο πρόσφατο ντιμπέιτ με τον Τζο Μπάιντεν.

Δέκα τρεις άνθρωποι, μεταξύ αυτών 6 άνδρες που σχετίζονται με την πολιτοφυλακή Wolverine Watchmen, συνελήφθησαν καθώς φέρονται να σχεδίαζαν την απαγωγή της κυβερνήτη του Μίσιγκαν και να επιτεθούν στο κτίριο του Καπιτωλίου, έγινε σήμερα γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές. Η ομάδα σχεδίαζε να απαγάγει την Ουίτμερ, συχνό στόχο της οργής Τραμπ, πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με έγγραφα του FBI που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

«Όταν οι ηγέτες μας συναντιούνται, ενθαρρύνουν και διατηρούν σχέσεις με εγχώριους τρομοκράτες, νομιμοποιούν τις ενέργειές τους και είναι συνένοχοι», δήλωσε η Ουίτμερ σε συνέντευξη Τύπου. «Δεν είμαστε ο ένας εχθρός του άλλου, είπε.

Η Ουίτμερ είχε στοχοθετηθεί από τον Τραμπ για τις προσπάθειές της να επιβάλει μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ο οποίος είχε γράψει τον Απρίλιο tweet όπου έλεγε: «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟ ΜΙΣΙΓΚΑΝ».

«Το μίσος, ο φανατισμός και η βία δεν έχουν καμία θέση στην πολιτεία του Μίσιγκαν», είπε η κυβερνήτης, ευχαριστώντας τις δυνάμεις επιβολής του νόμου για την αποτροπή της απαγωγής και τη σύλληψη των φερόμενων δραστών.