Quantcast

ΗΠΑ: Σφοδρές συγκρούσεις στο Μέμφις - Τουλάχιστον 26 τραυματίες

Σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και άνδρες των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών και ταραχές σημειώθηκαν στο Μέμφις του Τενεσί καθώς αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Αφροαμερικανό κατά τη διάρκεια επιχείρησης σύλληψης.

Τουλάχιστον 24 αστυνομικοί και δύο δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν στις ταραχές, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Τζιμ Στρίκλαντ, όπου προστίθεται ότι έξι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Οι τραυματίες φέρουν ελαφρά τραύματα, σημείωσε το αστυνομικό τμήμα, και το πλήθος εντέλει διαλύθηκε. Δεν είναι προς το παρόν σαφές πόσοι πολίτες τραυματίστηκαν ή εάν υπήρξαν συλλήψεις.

 

Στο Μέμφις, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Μπράντον Ουέμπερ, ενώ επιχειρούσαν να τον συλλάβουν καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος του πολλαπλά εντάλματα σύλληψης. Σύμφωνα με το Γραφείο Ερευνών του Τενεσί το περιστατικό συνέβη στη συνοικία Φρέιζερ, το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Ουέμπερ, ηλικίας 20 ετών και πατέρας, έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε περιπολικά προτού εξέλθει με ένα αδιευκρίνιστο όπλο, λέει το γραφείο σε μια ανακοίνωση. Η σελίδα του θύματος στο Facebook σύντομα γέμισε από μηνύματα φίλων του, που θρηνούσαν για τον θάνατό του.