Quantcast

ΗΠΑ: Τέλος από την κυβέρνηση ο Ρικ Πέρι - Την αποχώρησή του ανακοίνωσε ο Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Πέμπτη την προσεχή αποχώρηση από την κυβέρνηση του υπουργού Ενέργειας Ρικ Πέρι, υποστηρίζοντας απλά πως «ήταν καιρός», πριν αποκαλύψει πως έχει ήδη καταλήξει στο πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί.

«Ο Ρικ έκανε φανταστική δουλειά στο [υπουργείο] Ενέργειας, αλλά ήταν καιρός, τρία χρόνια είναι μακρύ [χρονικό διάστημα]», είπε ο μεγιστάνας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Τέξας. «Έχουμε τον διάδοχό του, θα τον ανακοινώσω [τον διορισμό του] πολύ σύντομα», συμπλήρωσε.

Δημοκρατικοί κοινοβουλευτικοί απαίτησαν τη 10η Οκτωβρίου από τον υπουργό Ενέργειας να τους παραδώσει διάφορα έγγραφα, εντός των ορίων της έρευνας που διενεργούν και ενδέχεται να οδηγήσει στην παραπομπή του Τραμπ. Ήδη πριν από την έρευνα, κυκλοφορούσαν στην Ουάσινγκτον πληροφορίες πως ο Πέρι ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει την κυβέρνηση, θυμίζει το Γαλλικό Πρακτορείο. Πηγές είχαν δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ο Πέρι ενημέρωσε τον Τραμπ ότι παραιτείται, μία ημέρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία που του είχαν δώσει οι Δημοκρατικοί για την παράδοση των εγγράφων. Η ανακοίνωση έγινε μόλις μερικά εικοσιτετράωρα αφότου ο Πέρι - ο πρώην κυβερνήτης του Τέξας που υπηρέτησε περισσότερο από κάθε προκάτοχό του στο αξίωμα αυτό και αντίπαλος του Τραμπ στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2016 - είχε διαψεύσει δημοσίευμα κατά το οποίο ετοιμαζόταν να παραιτηθεί τον Νοέμβριο.