Quantcast

Ισραήλ και Μπαχρέιν δημιουργούν «πράσινο πάσο» για όσους έχουν εμβολιαστεί για τον νέο κορωνοϊό

Οι κυβερνήσεις του Ισραήλ και του Μπαχρέιν κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία για την αμοιβαία αναγνώριση των επιλεγόμενων εμβατηρίων εμβολισμού, ανέφεραν ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Δυνάμει της συμφωνίες, οι αρχές των δύο κρατών θα αναγνωρίζουν πλήρως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των τουριστών που θα ταξιδεύουν για παραθερισμό από τη μια χώρα στην άλλη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ οι επισκέπτες από το Μπαχρέιν με πιστοποιητικά εμβολιασμού θα εξαιρούνται από την υποχρέωση να τίθενται σε καραντίνα μετά την άφιξή τους.

Η συμφωνία «θα δώσει ώθηση στον τουρισμό και στις οικονομίες μας και θα βοηθήσει στον κοινό μας αγώνα εναντίον του νέου κορωνοϊού», ανέφερε ο ισραηλινός ΥΠΕΞ Γκάμπι Ασκενάζι.

Οι δύο χώρες επεκτείνουν τη συνεργασία τους αφότου υπέγραψαν συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεών τους με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ το 2020.

Οι αρχές στο Ισραήλ, όπου έχει εμβολιαστεί για τον νέο κορονοϊό ο μισός και πλέον πληθυσμός, σκοπεύουν να επιτρέψουν την επανέναρξη των πτήσεων από και προς διάφορους προορισμούς και να ανοίξουν ξανά τον τουρισμό.