Quantcast

Ισραήλ-κορωνοϊός: Μέχρι τον Μάρτιο θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί και σε παιδιά άνω των 12 ετών

Το Ισραήλ πιθανόν να συμπεριλάβει παιδιά άνω των 12 ετών στις ομάδες εκείνες που θα εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού μέσα στους επόμενους δύο μήνες, αν από την έρευνα προκύψει ότι αυτό είναι ασφαλές, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος αξιωματούχος υγείας.

Το Ισραήλ, το οποίο πραγματοποιεί εμβολιασμούς με την μεγαλύτερη ταχύτητα παγκοσμίως, δηλώνει ότι στοχεύει, μέχρι τα μέσα Μαρτίου, να έχει εμβολιάσει με την πρώτη δόση ή και με τις δύο δόσεις του εμβολίου πέντε από τα εννέα εκατομμύρια πολίτες του και να ξανανοίξει την οικονομία.

Η προτεραιότητα στους εμβολιασμούς έχει δοθεί στους ηλικιωμένους, τους ενήλικες με υποκείμενα νοσήματα και στους εργαζόμενους σε τομείς όπου κινδυνεύουν να μολυνθούν με κορονοϊό.

Αλλά με τους ισραηλινούς αξιωματούχους να αναμένουν πιο τακτικούς εφοδιασμούς με εμβόλια έχουν διευρυνθεί οι κατηγορίες όσων κρίνονται κατάλληλοι για να εμβολιαστούν.

Ο Νάχμαν Ας, ο εθνικός συντονιστής της πανδημίας, προέβλεψε ότι μέχρι τον Μάρτιο η φαρμακολογική έρευνα θα έχει καθορίσει ότι το κατώτατο όριο ηλικίας για εμβολιασμό μπορεί να μειωθεί με ασφάλεια από τα 16 στα 12 και θα έχει εξασφαλιστεί η έγκριση για κάτι τέτοιο από τον Οργανισμό Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων.

"Το γεγονός ότι τα παιδιά κάτω από την ηλικία των 16 ετών προς το παρόν δεν εμβολιάζονται είναι σίγουρα ανησυχητικό σε ό,τι αφορά την ικανότητα να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης", δήλωσε ο ίδιος στον ραδιοφωνικό σταθμό 103 FM.

"Θεωρώ ότι, σε έναν ακόμη μήνα ή σε δύο, θα υπάρχει μια άλλη ομάδα, εκείνη του άνω των 12, που θα μπορούμε να εμβολιάσουμε".

Περίπου το 7,75% του ισραηλινού πληθυσμού είναι μεταξύ 12 και 16 ετών, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.