Ισραήλ: Στην «κόκκινη λίστα» η Ελλάδα και άλλες 17 χώρες - Σε καραντίνα όσοι γυρίζουν ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει

Το Ισραήλ κάλεσε σήμερα τους πολίτες του να μην ταξιδεύουν στην Ελλάδα, στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα ενισχύσει τα μέτρα καραντίνας για όσους επιστρέφουν στη χώρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει να ελέγξει την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα.

Τα κρούσματα της Covid-19 αυξάνονται στο Ισραήλ, αναγκάζοντας τις υγειονομικές αρχές να αρχίσουν από αυτήν την εβδομάδα τη χορήγηση της τρίτης, αναμνηστικής δόσης του εμβολίου, σε άτομα άνω των 60 ετών. Επίσης, επιβάλλει καραντίνα σε όσους επιστρέφουν στη χώρα -ακόμη και στους εμβολιασμένους ή σε εκείνους που νόσησαν και ανέρρωσαν- από χώρες τις οποίες χαρακτηρίζει «κόκκινες». Σήμερα το υπουργείο Υγείας πρόσθεσε άλλες 18 χώρες σε αυτήν την «κόκκινη λίστα», μεταξύ των οποίων είναι ηΕλλάδα,  Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισλανδία και άλλες.

«Αρχής γενομένης από τις 12 Αυγούστου 2021, απαιτείται πλήρης απομόνωση για όλες τις ηλικιακές ομάδες, ακόμη και για τους εμβολιασμένους και τους αναρρώσαντες» που έχουν επισκεφθεί αυτές τις 18 χώρες, ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, προειδοποιώντας για «σημαντική αύξηση της νοσηρότητας, προερχόμενης από το εξωτερικό».