Quantcast

Ιταλία-κορωνοϊός: 1.494 κρούσματα, 16 νεκροί - Έτοιμη να συνδράμει Ισπανία και Γαλλία

Σήμερα στην Ιταλία διαγνώσθηκαν 1.494 κρούσματα κορωνοϊού, με 16 νεκρούς. Χθες τα κρούσματα ήταν 1.766 και δεκαεπτά θανάτους.

Όπως τονίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όμως, κατά την σημερινή ημέρα τα τεστ ήταν σαφώς πιο περιορισμένα, αφού δεν ξεπέρασαν μόλις τις 51.000.

Τα περισσότερα περιστατικά σημειώθηκαν στην Καμπανία, με πρωτεύουσα την Νάπολη (295), στην περιφέρεια Λάτιο, με πρωτεύουσα τη Ρώμη (211) και στο Βένετο (183).

Όπως μεταδίδει η δημόσια ραδιοφωνία της Rai, τις τελευταίες ημέρες άρχισαν να αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών που είναι θετικοί στον ιό και παρουσιάζουν επιπλοκές του αναπνευστικού συστήματος (όπως πνευμονίες) , οι οποίες αποτελούσαν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, την περασμένη άνοιξη.

Παράλληλα, αργά αλλά σταθερά, αυξάνεται ο αριθμός των εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Σήμερα νοσηλεύονται σε αυτές 254 ασθενείς.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, τέλος, υπογράμμισε μέσω διαδικτύου ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνδράμει την Ισπανία και τη Γαλλία με κάθε μορφή αναγκαίας βοήθειας, για την όσο γίνεται πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας.