Quantcast

Ιταλία - κορωνοϊός: Αυξάνονται οι έλεγχοι ενόψει Πρωτοχρονιάς - Απαγορεύονται όλες οι υπαίθριες γιορτές

Το ιταλικό υπουργείο Eσωτερικών απέστειλε σήμερα το πρωί νέες οδηγίες σε όλους τους νομάρχες της χώρας, με στόχο την αύξηση των ελέγχων ενόψει της Πρωτοχρονιάς.

Η κυβέρνηση Ντράγκι ζητά την εντατικοποίηση ελέγχων, για να τύχει σεβασμού η απόφαση η οποία απαγορεύει γιορτές, πάρτι, χορούς σε κλειστά κέντρα, όπως και συναυλίες με συνωστισμό σε ανοικτούς χώρους.

Παράλληλα, αστυνομία, καραμπινιέροι και άνδρες και γυναίκες της αστυφυλακής και της οικονομικής αστυνομίας, θα πρέπει να εγγυηθούν την τήρηση των νέων μέτρων που αφορούν μπαρ και εστιατόρια:

Στα εστιατόρια πλέον επιτρέπεται η είσοδος μόνον σε εμβολιασμένους, ενώ στα καφέ μπαρ, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να μπαίνουν μόνον για να παίρνουν φαγητό ή ροφήματα πακέτο, τα οποία δεν θα πρέπει να καταναλώνονται σε καμία περίπτωση μέσα στο μαγαζί.

Παράλληλα, από τις 10 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, θα μπορούν να εισέρχονται σε πισίνες, γυμναστήρια, μουσεία και θερμά λουτρά, μόνον οι εμβολιασμένοι πολίτες και όσοι έχουν θεραπευθεί από τον κορωνοϊό.

Οι έλεγχοι των ιταλικών αστυνομικών αρχών αναμένεται να πραγματοποιηθούν, κυρίως, στις κεντρικές περιοχές των διαφόρων πόλεων της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ