Quantcast

Ιταλία: Μόνο το 38,7% των πολιτών άνω των 80 και το 2,4% μεταξύ 70-79 ετών έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Υγείας που παρουσιάσθηκαν σήμερα μόνο το 38,7% των πολιτών άνω των 80 ετών έχει εμβολιασθεί και με τις δύο δόσεις των σκευασμάτων κατά του κορωνοϊού.

Παράλληλα, το 68,2% έχει λάβει την πρώτη δόση και το 31,8% δεν έχει ακόμη κληθεί ούτε για τον πρώτο εμβολιασμό.

Σε ότι αφορά, δε, τους πολίτες 70 με 79 ετών, τον κύκλο εμβολιασμού ολοκλήρωσε μόλις το 2,4% και η πρώτη δόση χορηγήθηκε στο 19,8%. Η κατάσταση βελτιώνεται στους οίκους ευγηρίας: την πρώτη δόση έλαβε το 91,2% των ηλικιωμένων και την δεύτερη το 75,2%.

Για τους γιατρούς, νοσοκόμους, ψυχολόγους και το βοηθητικό προσωπικό των νοσοκομείων τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 91,6% και 75,2%.

Βάσει των στοιχείων αυτών γίνεται άμεσα κατανοητή η έκκληση του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι, να επικεντρωθεί, στο εξής, η εκστρατεία εμβολιασμού, στους πολίτες άνω των 70 ετών, και να περιορισθεί η χορήγηση των σκευασμάτων κατά της Covid-19, σε όσους ανήκουν σε διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες (εκτός των γιατρών και νοσοκόμων) που έως τώρα ευνοήθηκαν από την εκστρατεία εμβολιασμού.