Quantcast

Ιταλία-υπ. Υγείας: Συνεχίζουμε να είμαστε προσεκτικοί και σώφρονες στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα ενημέρωσε σήμερα την Γερουσία της Ρώμης σχετικά με τη στρατηγική της νέας ιταλικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε προσοχή και σωφροσύνη, όπως όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν επιτρέπουν χαλάρωση των μέχρι τώρα μέτρων», τόνισε ο Ιταλός υπουργός.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανησυχία που προκαλεί η ολοένα και μεγαλύτερη εξάπλωση της βρετανικής παραλλαγής του κορωνοϊού στην χώρα του. «Η προσαρμογή και επικαιροποίηση των μέτρων θα γίνεται κατά περιοχές, ανάλογα με τα επιδημιολογικά στοιχεία των διαφόρων περιφερειών», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Υγείας.

«Φτάσαμε στο τελευταίο μίλι του δρόμου που μας οδηγεί εκτός επιδημιολογικής κρίσης, δεν μπορούμε να περιορίσουμε τώρα τα αντανακλαστικά και την προσοχή μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Ο ίδιος δήλωσε βέβαιος ότι με την βαθμιαία αύξηση της διάθεσης των εμβολίων, όλες οι χώρες θα κερδίσουν την δύσκολη αυτή μάχη. «Πρέπει να λέμε πάντα την αλήθεια, ακόμη και αν αυτή είναι άβολη», τόνισε ο υπουργός.

«Μαζί με τις ευρωπαϊκές αρχές, ασκούμε την μέγιστη δυνατή πίεση επί των φαρμακοβιομηχανιών, ώστε να εξευρεθούν οι αναγκαίες λύσεις για την αύξηση της παραγωγής των δόσεων. Πρέπει να ακολουθηθεί κάθε εφικτός δρόμος. Όπως τόνισαν επιφανείς προσωπικότητες από όλους τους χώρους, σε μια τόσο μεγάλη υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν ευσταθεί η ιδέα της αποκλειστικής ιδιοκτησίας των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Η δυνατότητα παραγωγής των εμβολίων αυτών αποτελεί αγαθό που πρέπει να τεθεί στην διάθεση όλων των χωρών του κόσμου», κατέληξε ο Ρομπέρτο Σπεράντσα.