Quantcast

Έξι νεκροί από την κακοκαιρία στην Καλιφόρνια: Χωρίς ρεύμα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις - BINTEO

Καταρρακτώδεις βροχές και σφοδροί άνεμοι είχαν αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις να μείνουν χωρίς ρεύμα στην Καλιφόρνια, καθώς η περιοχή ετοιμάζεται για την επόμενη επέλαση της κακοκαιρίας.

Περισσότερα από 330.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις φέρεται να παρέμεναν χωρίς ρεύμα στην Καλιφόρνια έως τις 3.08 τοπική ώρα (10.08 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με στοιχεία του PowerOutage.us.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που μαίνεται από το Σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς, περιλαμβανομένου ενός παιδιού που σκοτώθηκε από πτώση σεκόγιας σε τροχόσπιτο στη βόρεια Καλιφόρνια.

Στο μεταξύ, η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι άλλος ένας "ατμοσφαιρικός ποταμός" πυκνού και υγρού αέρα θα πλήξει την Καλιφόρνια αύριο Δευτέρα με βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Έκτακτο δελτίο της μετεωρολογικής υπηρεσίας των ΗΠΑ (NWS) που εκδόθηκε το Σάββατο ανέφερε πως το σωρευτικό αποτέλεσμα διαδοχικών σφοδρών καταιγίδων από τα τέλη Δεκεμβρίου μπορεί να προκαλέσει αύξηση της στάθμης του νερού των ποταμών σε επίπεδα ρεκόρ και πλημμύρες στο μεγαλύτερο τμήμα της κεντρικής Καλιφόρνιας.