Quantcast

Καναδάς: Ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ καταγγέλλει την αυξανόμενη επιθετικότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ, Φρανσουά Λεγκό, αντιδρώντας στον αυξανόμενο αριθμό επιθετικών και ορισμένες φορές βίαιων σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταδίκασε έντονα χθες Σάββατο τους «δειλούς» που «κρύβονται πίσω από τις οθόνες τους για να επιτίθενται σε άλλους».

Ο Λεγκό προειδοποίησε στο εβδομαδιαίο μήνυμά του στο Facebook ότι σκοπεύει να καθαρίσει τη σελίδα του ζητώντας από την ομάδα του να «προσπαθήσει να σταματήσει τη ροή μηνυμάτων που θεωρούνται επιθετικά, βίαια, απειλητικά, χυδαία», καθώς και να σβήσει σχόλια «θεωριών συνωμοσίας».

Όσον αφορά τις απειλές, θα «μεταβιβαστούν στην αστυνομία», προειδοποίησε.

Ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ, του οποίου οι καθημερινές συνεντεύξεις Τύπου κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας της Covid-19 προσέλκυσαν πολλούς κατοίκους του Κεμπέκ που τις παρακολουθούσαν στις τηλεοπτικές τους οθόνες, αποδοκίμασε την αύξηση της επιθετικότητας κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Όπως είπε, καθεμία από τις αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκεντρώνει «μια χιονοστιβάδα επιθετικών σχολίων, ορισμένες φορές ακόμη και βίαιων, προσβολών, χυδαιοτήτων ακόμη και απειλών».

Ο Λεγκό συνέκρινε εκείνους που επιτίθενται σε άλλους κρυμμένοι πίσω από τις οθόνες τους, με παιδιά που, στα νιάτα του, κρύβονταν ρίχνοντας πέτρες και στη συνέχεια έφευγαν.

Παρόλο που παραδέχτηκε ότι δεν πρέπει κάποιος να «μπαίνει στην πολιτική αν δεν είναι έτοιμος να επικριθεί», ο Λεγκό είπε ότι κυρίως τον ενοχλεί ο εκφοβισμός που δέχονται χρήστες του διαδικτύου που γράφουν ενθαρρυντικά ή απλά εποικοδομητικά σχόλια σε αναρτήσεις του.

Τέλος υποστήριξε ότι αυτή η επιθετικότητα προκαλεί «ζημιά», αναφερόμενος συγκεκριμένα σε περιπτώσεις ορισμένων εκλεγμένων αξιωματούχων της τοπικής αυτοδιοίκησης που πρόσφατα αποφάσισαν «να εγκαταλείψουν δημόσια αξιώματα επειδή δεν μπορούσαν πλέον να αντέξουν το μίσος που μαίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».