Quantcast

Κέντρο τέχνης στη Μόσχα με την υπογραφή του Ρέντσο Πιάνο

Συνήθως ο μεγιστάνας του αερίου και πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας εμφανίζεται μαζί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Ωστόσο σήμερα, διέσχισε μαζί με τον Ιταλό «σταρ της αρχιτεκτονικής» Ρέντσο Πιάνο τον χώρο του μελλοντικού του κέντρου τέχνης στην καρδιά της Μόσχας.

Το κέντρο θα ανοίξει τις πύλες του τον Σεπτέμβριο του 2020 μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο ηλεκτρικό εργοστάσιο που απέχει δυο βήματα από το Κρεμλίνο, όπως ανακοίνωσε περιχαρής ο Λεονίντ Μίχελσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τη Δευτέρα, επισκέφθηκε τον χώρο που μοιάζει με καθεδρικό ναό, έχοντας δίπλα του τον 82χρονο αρχιτέκτονα και την κόρη του, Βικτόρια Μίχελσον. Από το όνομα της κόρης του ο μεγιστάνας του αερίου ονόμασε το ίδρυμα του VAC, το οποίο ίδρυσε το 2009 και εγκατέστησε στη Μόσχα και στη Βενετία.

"Όταν επισκεφθήκαμε αυτό τον χώρο, με τον Λεονίντ, του είπα ότι έπρεπε να αγοράσει όλα τα γύρω κτίρια για να τα κατεδαφίσει ώστε να αφήσει το φως να διαπεράσει τον χώρο, και το έκανε", είπε ο Ρέντσο Πιάνο, λέγοντας ότι "ο ιδιοκτήτης είναι ωραίος τύπος".

Το μέρος αυτό, που βρίσκεται πάνω σε νησί του ποταμού Μόσχοβα, θα διατηρήσει την αρχιτεκτονική του εργοστασίου της εποχής και θα δημιουργήσει έναν χώρο εκθέσεων τον οποίο θα μπορούν να διασχίζουν οι περαστικοί, και θα περιλαμβάνει και ένα δάσος με σημύδες.