Quantcast

Κίνα: 49 νεκρούς και 21 αγνοούμενους άφησε πίσω του ο τυφώνας Λεκίμα

Ο απολογισμός του περάσματος του τυφώνα Λεκίμα από την Κίνα έγινε ακόμη βαρύτερος σήμερα, φθάνοντας πλέον τους 49 νεκρούς και τους 21 αγνοούμενους, τρεις ημέρες μετά το πλήγμα του ακραίου φαινομένου στις ακτές της ηπειρωτικής Κίνας.

Ο απολογισμός αυξήθηκε καθώς ο τυφώνας, ο ισχυρότερος της περιόδου, συνεχίζει να κινείται προς βορρά, μετέδωσε το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ένας προηγούμενος απολογισμός που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή έκανε λόγο για 32 νεκρούς και 16 αγνοούμενους, οι περισσότεροι εκ των οποίων οφείλονταν στην κατάρρευση φυσικού φράγματος στην επαρχία Τζετζιάνγκ εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής: η κατακρήμνιση έφθασε τα 160 χιλιοστά μέσα σε τρεις ώρες.

Ο τυφώνας, περνώντας ξανά στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, έπληξε τη Σαντόνγκ, ανάμεσα στη Σαγκάη και στο Πεκίνο, αφήνοντας πίσω του πέντε νεκρούς και επτά αγνοούμενους. Η πόλη Γουέιφανγκ, στην ομώνυμη επαρχία, δεν είχε καταγράψει ποτέ τέτοιες βροχοπτώσεις από την έναρξη της τήρησης τέτοιων δεδομένων, το 1952, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Σε όλη τη χώρα, οι ζημιές εκτιμάται μέχρι στιγμής ότι ανέρχονται σε 26 δισεκατομμύρια γιούαν (3,3 δισεκ. ευρώ).

Αφού έπληξε την Ταϊβάν, ο Λεκίμα άρχισε να σφυροκοπά την ηπειρωτική Κίνα τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, με ανέμους ταχύτητας έως και σχεδόν 190 χιλιομέτρων την ώρα. Πάνω από ένα εκατομμύριο κάτοικοι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Οι συγκοινωνίες αντιμετώπισαν εξάλλου τεράστια προβλήματα λόγω του ακραίου καιρικού φαινομένου, ειδικά στην ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή της Σαγκάης.