Quantcast

Κίνα-κορωνοϊός: Περισσότερες κινεζικές επαρχίες ανακοινώνουν κρούσματα που συνδέονται με εστίες στο Πεκίνο

Η κινεζική πρωτεύουσα ανακοίνωσε σήμερα νέα κρούσματα COVID-19 τοπικής μετάδοσης για έβδομη συνεχή ημέρα καθώς οι εξάρσεις επιμένουν ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Φεβρουαρίου, ενώ τέσσερις επαρχίες εντόπισαν κρούσματα που συνδέονται με εστίες στο Πεκίνο.

Ο δήμος του Πεκίνου ανακοίνωσε έξι νέες μολύνσεις τοπικής μετάδοσης με επιβεβαιωμένα συμπτώματα χθες, έχοντας καταγράψει εννέα περιστατικά μία ημέρα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας (NHC). Από τις 15 Ιανουαρίου, η πόλη έχει καταγράψει συνολικά 36 κρούσματα τοπικής μετάδοσης με συμπτώματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του NHC.

Το Πεκίνο έχει εντείνει με ταχείς ρυθμούς την εφαρμογή μέτρων για να παρεμποδίσει την περαιτέρω εξάπλωση του ιού, με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες να αναμένεται να ξεκινήσουν στις 4 Φεβρουαρίου και την περίοδο ταξιδιών ενόψει του Κινεζικού Νέου έτους να έχει ήδη ξεκινήσει.

Εκτός Πεκίνου, οι επαρχίες Σαντόνγκ, Σανσί, Λιαονίνγκ και Χεμπέι έχουν ήδη εντοπίσει συνολικά οκτώ μολύνσεις που συνδέονται με την πρωτεύουσα.

Η περιοχή Φενγκτάι στο Πεκίνο ξεκίνησαν χθες μαζικά τεστ για περίπου εκατομμύρια κατοίκους, με ορισμένες κοινότητες σε κάποιες περιοχές να έχουν ξεκινήσει τα τεστ σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών.

Όσοι αγόρασαν μη συνταγογραφούμενα φάρμακα για πυρετό, βήχα, μολύνσεις ή ξηρό και πονεμένο λαιμό θα πρέπει να κάνουν τεστ COVID-19 εντός τριών ημερών από την αγορά τους και να αποφεύγουν να βγαίνουν εκτός σπιτιού πριν γίνει γνωστό το αποτέλεσμα του τεστ, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής επιτροπής υγείας του Πεκίνου. Οποιαδήποτε απουσία τεστ θα αποτυπώνεται στον ψηφιακό κώδικα υγείας των πολιτών, που «μπορεί να επηρεάσει τα ταξίδια και την καθημερινότητα», ανέφερε η ανακοίνωση.

Πανεθνικά, η ηπειρωτική Κίνα ανακοίνωσε 18 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τοπικής μετάδοσης για χθες, συγκριτικά με 19 μία ημέρα νωρίτερα. Ανακοίνωσε επίσης πέντε νέα ασυμπτωματικά κρούσματα τοπικής μετάδοσης, τα οποία η Κίνα δεν καταγράφει ως επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Δεν υπήρχαν νέοι θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει στους 4.636.