Quantcast

Βολιβία-κορωνοϊός: Αποθεραπεύτηκε η μεταβατική πρόεδρος Άνιες - Στις αρχές Σεπτεμβρίου στο υψηλότερο σημείο η καμπύλη της πανδημίας

Η μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας, η Τζανίνε Άνιες, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι αποθεραπεύτηκε μετά τη μόλυνσή της από τον SARS-CoV-2 — σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς της, ήταν ασυμπτωματική — και είναι πλέον σε θέση να επιστρέψει πλήρως στην άσκηση των καθηκόντων της.

«Γυρίζω στη δουλειά», ανέφερε μέσω Twitter η Άνιες, η οποία ανακοίνωσε πως προσβλήθηκε την 9η Ιουλίου.

Πέρα από την πρόεδρο, πρώην γερουσιάστρια της δεξιάς, 53 ετών, μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό επτά υπουργοί της τον Ιούλιο.

Χθες Δευτέρα η μεταβατική κυβέρνηση της Άνιες κήρυξε κατάσταση «καταστροφής» σε όλη τη χώρα, κάτι που της επιτρέπει να διαθέτει περισσότερους πόρους για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το μέτρο υιοθετήθηκε ενώ η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο βρίσκονται σε διένεξη εξαιτίας της άρνησης του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS) του αριστερού πρώην προέδρου Έβο Μοράλες (2006-2019), που έχει την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο, να εγκρίνει τη σύμβαση προκειμένου η χώρα να λάβει δάνειο ύψους 327 εκατομμυρίων δολαρίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Εξάλλου οι αθλητικές διοργανώσεις στη Βολιβία δεν θα μπορέσουν να ξαναρχίσουν παρά τον Νοέμβριο, εξαιτίας της προβλεπόμενης εξέλιξης της πανδημίας στη χώρα, ανακοίνωσε χθες ο Ρενέ Σαονέρο, στέλεχος του υπουργείου Υγείας.

«Στις αρχές του Σεπτεμβρίου θα βρισκόμαστε στο υψηλότερο σημείο της καμπύλης» της πανδημίας, εξήγησε ο Σαονέρο σε τοπικό ραδιοφωνικό δίκτυο. Στην περίπτωση που η εξέλιξη είναι θετική από εκεί και πέρα, «οι αθλητικές διοργανώσεις θα ξαναρχίσουν τον Νοέμβριο», πρόσθεσε.

Στη Βολιβία των 11 εκατομμυρίων κατοίκων καταμετρώνται επίσημα 2.583 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 69.429 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.