Quantcast

Κορωνοϊός: Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα από τη Δευτέρα στην Καλιφόρνια - Δήμαρχος: Η πιο επικίνδυνη περίοδος από την αρχή της πανδημίας

Η δημοτική αρχή στην πόλη Σαν Φρανσίσκο (Καλιφόρνια) ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει περιορισμό της κυκλοφορίας και άλλα μέτρα από αύριο Δευτέρα, εξαιτίας της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Τα εμπορικά καταστήματα η λειτουργία των οποίων δεν κρίνεται απόλυτα απαραίτητη θα αναστείλουν τη λειτουργία τους και όλες οι συναθροίσεις θα απαγορεύονται από τις 22:00 ως τις 05:00, μέτρο που θα παραμείνει σε ισχύ ως την 21η Δεκεμβρίου, τόνισε χθες Σάββατο η δήμαρχος Λόντον Νικόλ Μπριντ.

Επίσης ορισμένα καταστήματα που λειτουργούν σε κλειστό χώρο θα είναι υποχρεωμένα να μειώσουν τον αριθμό των πελατών τους — σε περίπτωση που δεν συμμορφώνονται προς τη νέα σύσταση, θα κλείνουν — από το απόγευμα σήμερα Κυριακή, πρόσθεσε η Μπριντ, η πρώτη αφροαμερικανίδα δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο.

Τα μέτρα αφορούν επίσης την κομητεία Σαν Ματέο, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο.

«Δεν ξέρω πώς να το πω με περισσότερη σαφήνεια. Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη περίοδος με την οποία έχουμε έρθει αντιμέτωποι κατά την διάρκεια της πανδημίας», τόνισε η 46χρονη Δημοκρατική πολιτικός μέσω Twitter. «Πρέπει να θέσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο τώρα και δεν μπορούμε να την αφήσουμε να συνεχίζεται με αυτόν τον ρυθμό».

Αφού έκλεισε τα μπαρ και τα εστιατόρια την Τετάρτη, το Λος Άντζελες υιοθέτησε προχθές Παρασκευή σειρά περιοριστικών μέτρων ως την 20ή Δεκεμβρίου. Οι περισσότερες δημόσιες και ιδιωτικές συναθροίσεις απαγορεύθηκαν για τρεις εβδομάδες, κάτι πάντως που δεν αφορά τις θρησκευτικές λειτουργίες και τις διαδηλώσεις.

Η Καλιφόρνια επέβαλε την περασμένη εβδομάδα περιορισμό της κυκλοφορίας στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειάς της, το μέτρο αυτό όμως δεν αφορούσε το Σαν Φρανσίσκο.

Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί σχεδόν 265.000 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 κι έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 13 εκατομμύρια κρούσματα του SARS-CoV-2. Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό στον πλανήτη σε απόλυτους αριθμούς.