Quantcast

Κορωνοϊός: Δεύτερο κρούσμα στη Φινλανδία μια γυναίκα που επέστρεψε από την Ιταλία

Οι φινλανδικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ένα δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στη χώρα, μιας γυναίκας που είχε ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία.

Η Φινλανδή γυναίκα, «σε ηλικία εργασίας» σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Ελσίνκι και είναι «σε καλή κατάσταση», ανέφερε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας, σε ανακοίνωσή του.

Στα τέλη Ιανουαρίου, η σκανδιναβική χώρα είχε ανακοινώσει το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού. Ήταν μια Κινέζα τουρίστρια από την πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας, η οποία ταξίδευε στη Λαπωνία.

Αντιμέτωπες με τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων του ιού στην Ιταλία - που είναι μακράν η πιο πληγείσα χώρα στην Ευρώπη - και την εξάπλωση του ιού στην Ευρώπη, πολλές χώρες της ηπείρου έχουν ενισχύσει τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού του Covid-19.

Η Φινλανδία κάλεσε τους πολίτες της να επιδείξουν «ιδιαίτερη προσοχή» αν βρεθούν στην Ιταλία και να ενημερώσουν τις προξενικές υπηρεσίες για τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.