Quantcast

Κορωνοϊός: Η Ρωσία διακόπτει την αεροπορική σύνδεση με τις ΗΠΑ - Η Ουάσιγκτον καλεί τους αμερικανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα

Η αμερικανική πρεσβεία στην Μόσχα κάλεσε τους Αμερικανούς που επιθυμούν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ, να προγραμματίσουν έγκαιρα την αναχώρησή τους από την Ρωσία σε σχέση με την επικείμενη προσωρινή διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών από τα μεσάνυχτα της 27ης Μαρτίου, εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού.

«Η πρεσβεία των ΗΠΑ ενημερώθηκε για το ότι οι εμπορικές πτήσεις και οι πτήσεις τσάρτερ από την Ρωσία ενδέχεται να περιορισθούν σημαντικά ή να διακοπούν πλήρως στις 27 Μαρτίου. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση στην χώρα και καλούμε τους Αμερικανούς πολίτες, που επιθυμούν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ, χωρίς καθυστέρηση να προγραμματίσουν την αναχώρησή τους» έγραψε στο Twitter η ακόλουθος τύπου της αμερικανικής πρεσβείας Ρεμπέκα Ρος.

Από τα μεσάνυχτα της 27ης Μαρτίου η Ρωσία θα διακόψει όλες τις αεροπορικές συνδέσεις. Η ρωσική κυβέρνηση έδωσε εντολή στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας (Rosaviatsya) να ακυρώσει από την εν λόγω ώρα όλες τις πτήσεις που πραγματοποιούνται από τα ρωσικά αεροδρόμια προς τις ξένες χώρες και αντίστροφα, με εξαίρεση εκείνες που μεταφέρουν από το εξωτερικό Ρώσους πολίτες καθώς και πτήσεις που πραγματοποιούνται ειδικά με απόφαση της κυβέρνησης.

Νωρίτερα η Ρωσία είχε περιορίσει τις αεροπορικές της συνδέσεις με τις περισσότερες χώρες του κόσμου, περιλαμβανομένων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κίνας, της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ και άλλων χωρών.