Quantcast

Κορωνοϊός: Κι άλλο κρουαζιερόπλοιο με επιβαίνοντες που έχουν μολυνθεί πλέει προς τη Φλόριντα

Το Coral Princess, κρουαζιερόπλοιο πάνω στο οποίο έχουν διαγνωστεί 12 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, κατευθύνεται προς το λιμάνι της πόλης Φορτ Λόντερντεϊλ, στη Φλόριντα, ενημέρωσε χθες Πέμπτη το Γαλλικό Πρακτορείο η ναυτιλιακή εταιρεία Princess Cruises.

Μέχρι τώρα έχουν διαγνωστεί 12 κρούσματα - πρόκειται για επτά επιβάτες και πέντε μέλη του πληρώματος - επί συνόλου των 13 τεστ που έγιναν όταν παρουσιάστηκε «μια μικρή εστία περιπτώσεων λοιμώξεων του αναπνευστικού», εξήγησε η εταιρεία.

Συνολικά 1.898 άνθρωποι, 1.020 φιλοξενούμενοι και 878 μέλη του πληρώματος, βρίσκονται πάνω στο Coral Princess, που αναμένεται να ελλιμενιστεί το Σάββατο, πάντα σύμφωνα με την Princess Cruises.

Οι επιβάτες θα παραμείνουν σε απομόνωση στις καμπίνες τους ως την άφιξη του πλοίου στην ξηρά.

Άλλο κρουαζιερόπλοιο πάνω στο οποίο υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, το Zaandam, το οποίο εκμεταλλεύεται η εταιρεία Holland America, ελλιμενίστηκε χθες Πέμπτη στο Φορτ Λόντερντεϊλ, έπειτα από την απόρριψη των απεγνωσμένων εκκλήσεων του καπετάνιου του να του επιτραπεί να αποβιβάσει τους αρρώστους από τις αρχές διαφόρων λιμένων στη Λατινική Αμερική.

Οι εταιρείες Princess Cruises και Holland America ανήκουν στον ίδιο όμιλο, τον Carnival, έναν από τους μεγαλύτερους του κλάδου.