Quantcast

Κορωνοϊός-Κίνα: Σχεδόν εκατό κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 98 κρούσματα του SARS-CoV-2, από 75 την προηγουμένη.

Από τις νέες μολύνσεις, οι 55 οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, από 35 την προηγουμένη, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το υπουργείο έκανε εξάλλου λόγο για τον εντοπισμό 60 ασυμπτωματικών φορέων του νέου κορονοϊού, τους οποίους δεν συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, από 37 την προηγουμένη.

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Η Κίνα βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα αντιμέτωπη με κύμα μολύνσεων που αποδίδεται στην παραλλαγή Δέλτα και μοιάζει να γίνεται ολοένα πιο σοβαρό, έπειτα από μήνες με ελάχιστα ως καθόλου κρούσματα που αποδίδονταν σε μετάδοση στην κοινότητα.

Από το ξέσπασμα της πανδημίας, συνολικά η Κίνα κάνει λόγο για 93.103 μολύνσεις και 4.636 θανάτους.

Προτού σημειωθεί το τρέχον ξέσπασμα, η πρώτη χώρα που βρέθηκε αντιμέτωπη με την πανδημία του νέου κορονοϊού στα τέλη του 2019 είχε πρακτικά εξαλείψει την COVID-19 από την επικράτειά της μετά την άνοιξη του 2020 κι η ζωή είχε πρακτικά επιστρέψει από λίγο ως πολύ στην ομαλότητα.

Οι κινεζικές αρχές εφαρμόζουν πολιτική μηδενικής ανοχής όταν εντοπίζονται κρούσματα, προχωρώντας αμέσως σε διεξοδική ιχνηλάτηση επαφών, μαζικά τεστ και επιβάλλοντας καραντίνα σε αστικά κέντρα για την αποτροπή της διασποράς του ιού.