Quantcast

Κορωνοϊός-Ν.Κορέα: Πάνω από 1.200 κρούσματα – Τα περισσότερα από την 25η Δεκεμβρίου

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν ακόμη 1.212 κρούσματα του SARS-CoV-2, ο υψηλότερος αριθμός από την 25η Δεκεμβρίου –όταν είχαν επιβεβαιωθεί 1.240, το εθνικό ρεκόρ, καθώς στη χώρα της Ασίας μαινόταν το τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού– με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να φθάνει τους 162.753.

Το ίδιο διάστημα, υπέκυψε άλλος ένας ασθενής με την COVID-19, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 2.033 νεκρούς ως αυτό το στάδιο στο κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας.

Η νέα, θεαματική αύξηση ώθησε τον πρωθυπουργό Κιμ Μπου-κιουμ να ανακοινώσει ότι η ισχύς των μέτρων της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης θα παραταθεί για μερικές ημέρες και θα εξεταστεί το ενδεχόμενο οι περιορισμοί να γίνουν ακόμη αυστηρότεροι, με δεδομένο πλέον πως εξαπλώνεται το πολύ πιο μολυσματικό παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα.

Ο κ. Κιμ τόνισε κατά τη διάρκεια σύσκεψης του κλιμακίου το οποίο χειρίζεται την αντιμετώπιση της πανδημίας πως ο ιός τελευταία προσβάλλει ειδικά νέους από 20 ως 30 ετών οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Από το σύνολο των 52 εκατ. κατοίκων της Νότιας Κορέας, 15,4 εκατ. πολίτες (το 30,1%) έχουν λάβει την πρώτη δόση των εμβολίων τους για την COVID-19, ωστόσο μόνο 5,4 εκατ. (το 10,6%) έχουν λάβει και τη δεύτερη.

(Με επιπλέον πληροφορίες από το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.)