Quantcast

Κορωνοϊός: Ο αριθμός των αποθεραπευθέντων ξεπέρασε αυτόν των νέων κρουσμάτων για 7η ημέρα στην Κίνα - Αυξάνονται τα κρούσματα στη Ν. Κορέα

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού εκτός της επαρχίας Χουμπέι, επίκεντρου της κρίσης, περιορίστηκε σε εννέα χθες Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, από τα συνολικά 508 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας του COVID-19, τα 499 επαληθεύτηκαν στη Χουμπέι χθες Δευτέρα. Την Κυριακή, ο αριθμός των κρουσμάτων εκτός της επαρχίας ήταν 11, ενώ το Σάββατο 18.

Εξάλλου, η Επιτροπή επισήμανε ότι ο αριθμός των αποθεραπευθέντων ξεπέρασε αυτόν των νέων κρουσμάτων, για έβδομη συναπτή ημέρα.

Χθες Δευτέρα έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία 2.589 άνθρωποι.

Συνολικά, 27.323 ασθενείς αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο από το ξέσπασμα της κρίσης τον Δεκέμβριο στην μεγαλούπολη Ουχάν ως χθες τα μεσάνυχτα στην ηπειρωτική Κίνα.

Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν χθες Δευτέρα 71 νέους θανάτους.

Στη συντριπτική πλειονότητά τους, οι θάνατοι αναφέρθηκαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης - ανήλθαν σε 68 εκεί - ενώ δύο θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Σαντόνγκ και άλλος ένας στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, διευκρίνισε το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο τα δεδομένα της Εθνικής Επιτροπής (του υπουργείου) Υγείας της Κίνας.

Με βάση τα νεότερα στοιχεία των κινεζικών υγειονομικών αρχών, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο COVID-19 ανέρχεται σε 2.663 - εξ αυτών, οι 2.563 έχουν καταγραφεί στη Χουμπέι.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα, εκτός των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, ανήλθε ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας σε 77.658.

Εξήντα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφηκαν στη Νότια Κορέα, με τον συνολικό απολογισμό των ασθενών που έχουν μολυνθεί να ανέρχεται πλέον σε 893, ανακοίνωσαν το Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (Korea Centres for Disease Control and Prevention, KCDC).

Από τα νέα κρούσματα, τα 16 αναφέρθηκαν στην πόλη Ντέγκου, όπου έχει την έδρα της μια χριστιανική αίρεση που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κρίσης, και 33 στην επαρχία Βόρεια Τσονγκσάνγκ, που την περιβάλλει.

Επιπλέον, άλλος ένας ασθενής υπέκυψε, γεγονός που αυξάνει τον απολογισμό των νεκρών στη Νότια Κορέα εξαιτίας της επιδημίας του COVID-19 σε 8.

Η αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Πάντως ο αριθμός των κρουσμάτων σημαίνει ότι η Νότια Κορέα συνεχίζει να είναι η μεγαλύτερη εστία του κορωνοϊού πέραν της ηπειρωτικής Κίνας, όπου εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο.

Οι υγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν άλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα, γεγονός που αυξάνει το σύνολο στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας σε 37.

Τα δύο νέα κρούσματα είναι Ταϊλανδοί, διευκρίνισε ο Σουχούμ Καντσαναπιμάι, γραμματέας του υπουργείου Υγείας της χώρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Το πρώτο νέο κρούσμα είναι γυναίκα, 31 ετών, συγγενής της οποίας έχει ιστορικό ταξιδιών στην Κίνα, εξήγησε το στέλεχος του ταϊλανδικού υπουργείου Υγείας, προσθέτοντας ότι οι αρχές θα υποβάλλουν σε εξετάσεις τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Το δεύτερο κρούσμα είναι «άνδρας, 29 ετών, επαγγελματίας οδηγός, που είχε μεταφέρει κινέζους τουρίστες», πρόσθεσε ο Σουχούμ Καντσαναπιμάι.

Από τους 37 ασθενείς, οι 22 αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο, ενώ οι υπόλοιποι 15 ακόμη νοσηλεύονται.

Ακόμη ένας, ο τέταρτος μέχρι σήμερα, από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο στη Γιοκοχάμα, υπέκυψε μετά τη μόλυνσή του από τον κορωνοϊό, μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK σήμερα.

Επρόκειτο για ηλικιωμένο άνθρωπο, πάνω από 80 ετών, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Οι αρχές της Ιαπωνίας δέχονται ολοένα πιο έντονες επικρίσεις για τον τρόπο που χειρίστηκαν την κρίση του κρουαζιερόπλοιου της αμερικανικής ναυτιλιακής εταιρείας Carnival Corp, καθώς παρά τα υποτιθέμενα μέτρα καραντίνας πάνω στο σκάφος, εκατοντάδες επιβάτες μολύνθηκαν.

Ο αριθμός των ασθενών εξάλλου αυξάνεται στην Ιαπωνία, με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε να αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για την καταπολέμηση της επιδημίας αργότερα σήμερα.