Quantcast

Κορωνοϊός - Πρόεδρος ελληνικής κοινότητας Βενετίας στον realfm: Υπάρχουν μεγάλες περιοχές αποκλεισμένες

"Στη Βενετία το καρναβάλι με οδηγία του νομάρχη σταμάτησε, ο πατριάρχης της Βενετίας έχει βγάλει ανακοίνωση σε σχέση με το να κλείσουν οι εκκλησίες. Ο Ναός του Αγίου Μάρκου είναι κλειστός, τα μουσεία είναι κλειστά. Είναι κλειστοί όλοι οι χώροι που μπορούν να γίνουν συγκεντρώσεις πολλών ατόμων" δήλωσε στον realfm 97,8 ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Βενετίας, Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα ανέφερε ότι "δεν υπάρχει πανικός, υπάρχει ανησυχία. Αυτή τη στιγμή είμαι σε ένα σούπερ μάρκετ μεγάλο στην Πάντοβα, δεν υπάρχει κανείς αυτή τη στιγμή που να φοράει μάσκα. Υπάρχει μια σχετική ανησυχία για το είδος του ιού. Επιβεβαιώνω ότι υπάρχει και τέταρτο θύμα".

"Υπάρχουν μεγάλες περιοχές που είναι αποκλεισμένες από είσοδο και έξοδο" τόνισε.

"Δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τα ίχνη του πρώτου φορέα, αυτού που άρχισε. Είναι πολύ σημαντικός να βρεθεί γιατί δεν μπορεί να καθοριστεί ο χώρος και τα άτομα που έχει έρθει σε επαφή" πρόσθεσε.

"Υπήρξε έφοδος στα σούπερ μάρκετ και πανικός στην περιοχή του Βόρειου Ουγκάνο, εκεί που υπάρχει η δεύτερη μεγάλη εστία μόλυνσης. Περιμένουμε. Η Ιταλία είναι πολύ έτοιμη από άποψη υγιεινής. Ίσως έγινε μια υποβάθμιση σχετικά με τους τρόπους εισόδου, έκλεισαν μόνο τα αεροδρόμια. Αν το σκεφτείτε είναι περίεργο ότι υπάρχουν εστίες μόνο στη Βόρεια Ιταλία" υπογράμμισε.