Quantcast

Κορωνοϊός: Σχεδόν 557.000 έφτασαν οι νεκροί της πανδημίας στη Βραζιλία

Tο υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 20.503 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 464 ασθενείς με την COVID-19.

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής πλησιάζει πλέον το ορόσημο των 20 εκατομμυρίων μολύνσεων (έχει καταγράψει 19.938.358 επίσημα), ενώ ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει φθάσει τους 556.834 νεκρούς· πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο επίσημο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω από αυτόν των ΗΠΑ, και τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας.

Ωστόσο, χάρη στο ότι μπόρεσε να προχωρήσει ο εμβολιασμός, ο κυλιόμενος μέσος όρος των θανάτων που διαπιστώνονται ημερησίως υποχώρησε στους 932 το τελευταίο επταήμερο από τους σχεδόν 3.000 στην κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, στις αρχές του Απριλίου, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Είναι η πρώτη φορά που ο μέσος όρος υποχώρησε κάτω από το επίπεδο των χιλίων έπειτα από επτά μήνες και πλέον. Είχε να πέσει κάτω από το επίπεδο των 1.000 από την 20ή Ιανουαρίου (981), όταν ξέσπαγε το δεύτερο κύμα, που αποδείχθηκε εξαιρετικά φονικό.

Οι θάνατοι και οι μολύνσεις στη γιγαντιαία χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων μειώνονται εδώ και μερικές εβδομάδες, όμως επιδημιολόγοι φοβούνται νέα ανάφλεξη των κρουσμάτων εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα, η οποία πλέον κυκλοφορεί σε αρκετές βραζιλιάνικες πολιτείες.