Quantcast

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει οποιαδήποτε προετοιμασία για διμερή συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι με μεσολάβηση Ερντογάν

Το Κρεμλίνο δεν έχει λάβει επίσημες προτάσεις από την Τουρκία σχετικά με την προτεινόμενη διαμεσολάβηση της για την διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης και δεν προετοιμάζει συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έπειτα από πρωτοβουλία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, ωστόσο τόνισε ότι είναι ενδιαφέρουσα η ιδέα της Άγκυρας να προσκληθούν εκπρόσωποι του Ντονμπάς, της ρωσόφωνης δηλαδή περιφέρειας στην Ανατολική Ουκρανία.

«Ακούμε κυρίως δηλώσεις, που γίνονται από την Άγκυρα. Μπορούμε να χαιρετίσουμε κάθε προσπάθεια διευθέτησης της κατάστασης στην Ουκρανία. Ακούσαμε επίσης δηλώσεις ότι οι Τούρκοι συνάδελφοί μας είναι έτοιμοι να καλέσουν εκπροσώπους του Ντομπάς. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Δώσαμε προσοχή σε αυτό», είπε ο Πεσκόφ και πρόσθεσε ότι θα ήταν ενδιαφέρον να γίνει γνωστό πώς αντιμετωπίζει το θέμα η ουκρανική πλευρά.

Το Κρεμλίνο διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε προετοιμασία για διμερή συνάντηση Πούτιν και Ζελένσκι με μεσολάβηση του Ρ.Τ.Ερντογάν, αλλά ούτε υπάρχουν στο πρόγραμμα του Ρώσου προέδρου τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του, αν και «μπορούν να γίνουν γρήγορα όταν χρειαστεί», είπε ο εκπρόσωπος του Ρώσου ηγέτη.