Quantcast

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο ζήτησε από τον Πούτιν νέους εξοπλισμούς

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, να προμηθεύσει τη Λευκορωσία με νέα όπλα, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

«Ζήτησα επίσης από τον Ρώσο πρόεδρο μερικούς νέους τύπους εξοπλισμών. Του είπα, ότι όταν θα έλθετε, θα δούμε, τι μας χρειάζεται και ποιους τομείς πρέπει να ενισχύσουμε πράγματι, στο πλαίσιο του Συμμαχικού κράτους», δήλωσε ο Λουκασένκο χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τους τύπους των όπλων που ζήτησε.

«Μπορούμε να διατηρήσουμε την κατάσταση υπό τον έλεγχο μας όχι μόνο στη Λευκορωσία αλλά επίσης και κατά μήκος των συνόρων μας « δήλωσε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με το πρακτορείο Belta.

Ο Λουκασένκο δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία και η Λευκορωσία, οι οποίες αυτή τη στιγμή συμμετέχουν σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στη Λευκορωσία που θα διαρκέσουν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, πρέπει να σχεδιάσουν περισσότερες παρόμοιες ασκήσεις.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας επανέλαβε ότι τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο θέλει να διοργανώσει μια Εθνική λαϊκή συνέλευση, η οποία θα πρέπει να «παρουσιάσει ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει και συνταγματικές αλλαγές».

Αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές, είπε ότι «οι επόμενες προεδρικές εκλογές θα γίνουν σύμφωνα με το Σύνταγμα. Ό,τι αποφασίσουμε αυτό θα γίνει», δήλωσε ο Λουκασένκο.

Ο Λουκασένκο προέβη στις δηλώσεις αυτές δύο ημέρες μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο θέρετρο του Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα, όπου ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει στην Λευκορωσία δάνειο 1,5 δις. ευρώ.