Quantcast

Λευκορωσία: Το υπουργείο Άμυνας δεν αποκλείει μια «δυναμική απάντηση» σε στρατιωτικές απειλές

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν αποκλείει μια δυναμική απάντηση σε αυτό που αντιλαμβάνεται ως στρατιωτικές απειλές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως οποιαδήποτε απειλή θα λάβει μια απάντηση στο πλαίσιο του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας (CSTO), ενός μετασοβιετικού συνασπισμού ασφαλείας που περιλαμβάνει τη Ρωσία.

Το υπουργείο ανέφερε πως κάποιες γειτονικές χώρες προσπαθούν να βλάψουν τις σχέσεις ανάμεσα στο Μινσκ και τη Μόσχα, την επομένη μιας συνάντησης ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντρ Λουκασένκο στο ρωσικό θέρετρο Σότσι.

Στο μεταξύ, η άνω βουλή του λευκορωσικού Κοινοβουλίου ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ότι η γειτονική Λιθουανία παραβίασε το διεθνές δίκαιο με την αναγνώριση της πολιτικού της αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, ως ηγέτιδας της Λευκορωσίας στις 10 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει, η κίνηση αυτή της Λιθουανίας πηγαίνει πέρα από «το πεδίο της κοινής λογικής» και κατηγόρησε το Βίλνιους για κατάφωρη παρέμβαση στις εσωτερικής υποθέσεις της Λευκορωσίας.

Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο εξασφάλισε ένα δάνειο ύψους 1,5 δισεκ. δολαρίων για το Μινσκ στη συνάντηση που είχε χθες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν έπειτα από πέντε εβδομάδες μαζικών διαδηλώσεων με αίτημα την παραίτησή του.