Quantcast

Μακρόν: Ο αγώνας του Σαλμάν Ρούσντι «είναι και δικός μας» - Λευκός Οίκος: «Φρικιαστική επίθεση»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε χθες Παρασκευή την υποστήριξή του στον συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι, που υπέστη επίθεση με μαχαίρι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και χειρουργείται, διαβεβαιώνοντας πως «είμαστε σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, στο πλευρό του».

«Εδώ και 33 χρόνια, ο Σαλμάν Ρούσντι ενσαρκώνει την ελευθερία και τον αγώνα εναντίον του σκοταδισμού. Το μίσος και η βαρβαρότητα τον χτύπησαν, άνανδρα», ανέφερε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους μέσω Twitter, συμπληρώνοντας ότι «ο αγώνας του είναι και δικός μας, οικουμενικός».

Η επίθεση εναντίον του Σαλμάν Ρούσντι, του λογοτέχνη ο οποίος υπέστη πολύ σοβαρά τραύματα χθες Παρασκευή, όταν νεαρός τον μαχαίρωσε στον λαιμό και στον θώρακα επί σκηνής καθώς συμμετείχε σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, ήταν «φρικιαστική», τόνισε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, ο Τζέικ Σάλιβαν.

«Προσευχόμαστε όλοι για την ταχεία ανάρρωσή του. Και είμαστε ευγνώμονες στους καλούς πολίτες και στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας που του προσέφεραν φροντίδες τόσο άμεσα», σημείωσε ο κ. Σάλιβαν μέσω του Twitter.